La primera edició de la CicloVolta es disputa diumenge

06/07/2021
Cicloturisme

La primera edició de la CicloVolta es disputa diumenge

La Volta Ciclista a Catalunya, que aquest any 2021 ha celebrat la seva edició número 100 el 22 al 28 de març, celebra aquesta fita excepcional amb el naixement de la cicloVolta, una prova cicloturista que es disputarà aquest 11 de juliol, amb les inscripcions ja tancades amb prop de 600 participants per la prova que té l’estació d’esquí de Vallter 2000 com a emblemàtic escenari final de la marxa.

Amb inici a Camprodon i final a Vallter 2000, la cicloVolta tindrà dos recorreguts aptes per a diferents nivells, amb distàncies de 90 km i 149 km. La marxa destacarà per la seva duresa, amb l’encadenat de diversos ports que ja s’han posat a prova durant la Volta Ciclista a Catalunya.  De fet, un dels grans al·licients de la marxa, tot i no ser competitiva, serà poder comparar el temps d’ascensió al port de Vallter 2000 amb el dels millors ciclistes del món. 

El recorregut transcorrerà per les comarques del Ripollès i la Garrotxa, i en la distància llarga s’haurà d’ascendir el Coll de Canes i La Vall del Bac abans de la gran ascensió final a Vallter 2000, un port que s’està convertint en un destí cicloturista de referència. A la Volta, hi han guanyat corredors com el suïs Tony Rominger (1992), el colombià Nairo Quintana (2013), el nord-americà Tejay Van Garderen (2014) o més recentment el britànic Adam Yates (2019).

"Volem celebrar amb tots els aficionats de la Volta una marxa cicloturista que els permeti pedalar amb nosaltres i tenir la sensació que estan disputant una etapa de la Volta. Aquest any 2021 ha de ser el de les bones notícies, tot i ser conscients que encara caldrà aplicar protocols sanitaris estrictes. L’escenari final de Vallter 2000 al mes de juliol és ideal per a posar-se a prova i gaudir d’una jornada ciclista espectacular", va manifestar en el moment de l'anunci el president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris. 

Tots els participants de la marxa rebran com a obsequi un mallot commemoratiu, dissenyat per GOBIK. A banda d’aquest mallot exclusiu, els participants també gaudiran de diversos serveis com avituallaments i bossa del corredor. La prova neix amb el suport institucional de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’estació de Vallter 2000 i de l’Ajuntament de Camprodon, que se sumen a aquest projecte, que vol ser una gran commemoració de l’edició 100 de la Volta, una xifra que només han assolit en proves per etapes el Tour de França i el Giro d’Itàlia.