La Remences viurà una nova edició amb més de 2.000 participants

11/05/2023
Cicloturisme

La Remences viurà una nova edició amb més de 2.000 participants

El calendari de cicloturisme català està a ple rendiment i aquest diumenge 14 de maig serà el torn per a la XXVI La Remences · Energy Tools, un emblema del cicloturisme català i, sens dubte, una de les cites més destacades de la temporada per a tots els amants de les marxes. Un any més, la prova estarà organitzada pel Club Ciclista Bas, una entitat de referència en l'organització de proves i amb una gran trajectòria en aquest esport. 

Amb sortida i arribada a Sant Esteve d'en Bas, la marxa presenta un recorregut llarg de 175 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell, que forma part del Circuit Català de Llarga Distància, i un recorregut curt amb 100 quiòmetres de recorregut i 1.280 metres de desnivell, que en aquest cas està dins el calendari de la Xallenge Catalana de Mitja Distància. En la primera meitat de recorregut, els participants hauran d'afrontar les pujades al Capsacosta i al Coll de Canes. Després d'aquest segon port, la marxa tornarà a Sant Esteve d'en Bas i els participants del recorregut curt hauran acabat la jornada, però els més valents encara es dirigiran a Osona per afrontar les pujades al Coll de Bracons i el Coll de Condreu abans de tornar al punt d'inici.

Un any més, la prova esportiva s’ha renovat i reinventat per oferir la millor experiència possible als més de 2.000 participants que s’hi esperen. Pel que fa a l’àmbit logístic es disposarà de 10 vehicles d’assistència en ruta –furgonetes equipades amb primers auxilis, desfibril·lador i kits de reparació per a punxades–, a més de les 30 motocicletes de control, 5 ambulàncies medicalitzades en ruta i l’hospital de campanya a Sant Esteve d’en Bas.

A més, també es comptarà amb el suport de 600 voluntaris repartits per tot el recorregut que vetllaran per la seguretat dels ciclistes als encreuaments, cruïlles o passos. Els voluntaris són membres d’entitats i associacions locals i del territori per on transcorre la marxa tals com Càritas, el Club Patinatge Artístic Olot, el CB La Vall d’en Bas, el Club Ciclista Manlleuenc, el Club Ciclista Torelló, el Club Ciclista Pedalter, Els Gínjols d’en Bas i veïns i veïnes de la Garrotxa, Ripollès i Osona.

A més, enguany també s’han volgut potenciar els avituallaments incloent-ne 7 a la marxa llarga i 3 a la curta. Tots ells disposaran d’opcions veganes i sense gluten, amb productes de proximitat i dissenyats amb l’assessorament nutricional de Martina Rebull, de l’equip ‘Come y Pedalea’. Paral·lelament, també es comptarà amb aparcament de bicicletes vigilat i gratuït, servei de fisioteràpia amb massatgistes d’EUSES I BEMER a l’arribada, dinar de germanor amb productes locals i zona d’acampada per autocaravanes i caravanes, així com música al pavelló.