La Terra de Remences surt endavant tot i la pluja

15/05/2018
Cicloturisme

La Terra de Remences surt endavant tot i la pluja

Si pel Club Ciclista Bas fos, ni el temps no fallaria. Tanmateix, la intensa i freda pluja que va caure des de la nit de dissabte fins a mig matí de diumenge va fer enrere a un bon grapat de cicloturistes, si fa o no fa la meitat, que a última hora no van prendre part en la 21a edició de la marxa cicloturista més emblemàtica del calendari català.

Tot i així, no van fallar alguns habituals de prestigi com el director del Ral·li Dakar, Marc Coma, Melcior Mauri, el triatleta Nan Oliveras, els pilots Xevi Pons i Gerard Farrés, els ciclistes Carles Torrent, David Millar, Javier Moracho i tants d'altres. Al final, van ser uns 1.700 els corredors que van sortir del c/ Ample per fer els 95 quilòmetres de l'únic recorregut d'enguany, ja que minuts abans del coet inicial, la organització va decidir retallar per seguretat el traçat llarg. I va tornar a ser un encert, doncs ni es van haver de lamentar mals majors (només una sola caiguda) i s'evitaren moltes hipotèrmies. Un any més, Joaquim Ferri va ser el més veterà (92 anys), i el Fanatik Bike de Vic el club amb més participants.

A banda, tal i com ja es fa en l'altra gran marxa cicloturista de la comarca, la 100%Tondo, dissabte a la tarda, el CC Olot Infantil va aprofitar el magnífic escenari de la Terra de Remences per organitzar una prova paral·lela de la Copa Catalana Infantil, el 38è Trofeu de Primavera. Aquest va aplegar uns 130 joves corredors catalans que, depenent de la categoria (de prebenjamina fins a infantil) van haver de voltar d'un a divuit cops el circuit urbà d'1,1 quiòmetres que hi havia preparat (Consulta la informació de l'estrena de la Remences Kids).