La Volta commemorarà l’edició 100 amb una marxa cicloturista

04/02/2021
Cicloturisme

La Volta commemorarà l’edició 100 amb una marxa cicloturista

La Volta Ciclista a Catalunya celebrarà aquest any 2021 la seva edició número 100, del 22 al 28 de març. Una fita excepcional que mereix diverses commemoracions, entre elles, el naixement de la cicloVolta, una prova cicloturista que es disputarà el dia 11 de juliol i que pretén reunir als seguidors i fans de la Volta en una marxa que tindrà final a l’estació d’esquí de Vallter 2000.

Amb inici a Camprodon i final a Vallter 2000, la cicloVolta tindrà dos recorreguts aptes per a diferents nivells, amb distàncies de 90 km i 149 km. La marxa destacarà per la seva duresa, amb l’encadenat de diversos ports que ja s’han posat a prova durant la Volta Ciclista a Catalunya.  De fet, un dels grans al·licients de la marxa, tot i no ser competitiva, serà poder comparar el temps d’ascensió al port de Vallter 2000 amb el dels millors ciclistes del món, ja que quatre mesos abans ho hauran fet durant el transcurs de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. 

El recorregut transcorrerà per les comarques del Ripollès i la Garrotxa, i en la distància llarga s’haurà d’ascendir els ports de Oix, Beget i Rocabruna abans de la gran ascensió final a Vallter 2000, un port que s’està convertint en un destí cicloturista de referència. A la Volta, hi han guanyat corredors com el suïs Tony Rominger (1992), el colombià Nairo Quintana (2013),  el nord-americà Tejay Van Garderen (2014) o més recentment el britànic Adam Yates (2019).

"Volem celebrar amb tots els aficionats de la Volta una marxa cicloturista que els permeti pedalar amb nosaltres i tenir la sensació que estan disputant una etapa de la Volta. Aquest any 2021 ha de ser el de les bones notícies, tot i ser conscients que encara caldrà aplicar protocols sanitaris estrictes. L’escenari final de Vallter 2000 al mes de juliol és ideal per a posar-se a prova i gaudir d’una jornada ciclista espectacular", ha manifestat el president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris. 

Les inscripcions són limitades i es podran realitzar properament des de la pàgina web específica de la prova (www.ciclovolta.cat). Els inscrits durant els primers quinze dies gaudiran d’un descompte promocional en el preu d’inscripció i tots els participants de la marxa rebran com a obsequi un mallot commemoratiu, dissenyat per GOBIK. A banda d’aquest mallot exclusiu, els participants també gaudiran de diversos serveis com avituallaments i bossa del corredor.

Durant les properes setmanes, la pàgina web de la cicloVolta anirà publicant les novetats i característiques de la marxa. La prova neix amb el suport institucional de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’estació de Vallter 2000 i de l’Ajuntament de Camprodon, que se sumen a aquest projecte, que vol ser una gran commemoració de l’edició 100 de la Volta, una xifra que només han assolit en proves per etapes el Tour de França i el Giro d’Itàlia.