Participació de la FCC en el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta

21/05/2017
Federació

Participació de la FCC en el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta

Els dies 18 i 19 de maig es va celebrar a Reus el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta a on la FCC hi va participar com a membre de la Plataforma en Defensa de la Bicicleta, PDB.

Les ponències del Congrés van tenir tres apartats principals:

-Experiències en ciutats europees, amb la participació de Mikael Colville-Andersen expert en disseny urbà.
-Iniciatives Cicloturístiques.
-La mobilitat en bicicleta a Catalunya. En aquest apartat hi va haver diferents ponències en mobilitat urbana i dues ponències en mobilitat interurbana a on els representants de la PDB, Albert Garcia de la CCUB i Joaquim Vilaplana en representació de la FCC, van fer especial èmfasi en les Normatives actuals de circulació i en els greus problemes que generen les infraestructures a tots els ciclistes que comparteixen carreteres amb els vehicles de motor. Vorals, obstacles, separacions centrals entre carrils, rotondes....

La PDB i en especial des de la FCC reclamem una Nova Llei de Seguretat Viària que prioritzi la mobilitat ciclista i apliqui sancions exemplars a tots aquells conductors que posin en risc la vida dels ciclistes.

Al Servei Català de Trànsit li reclamem, de forma urgent, una campanya mediàtica de sensibilització per aturar el gran nombre d’accidents a les nostres carreteres perquè no es respecten els drets del ciclista, en especial la distància de seguretat de 1,5m en els avançaments.

En l’acte de Cloenda, el Conseller de Territori i Sostenibilitat  Josep Rull va anunciar una inversió de 20M€ en infraestructures en els pròxims 2 anys.