Comunicat: esport en les Fases 1 i 2

24/05/2020
Federació

Comunicat: esport en les Fases 1 i 2

Arrel de les darreres modificacions apregudes en el BOE que afecten a la pràctica esportiva, així com el pas de les regions sanitàries a altres fases del pla de desconfinament a partir del proper dilluns dia 25, la Federació Catalana de Ciclisme emet aquest comunicat.

Passen a Fase 2
Regions sanitàries de Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Alt Pirineu i Aran

Es mantenen en Fase 1
Catalunya Central, Lleida i Girona

Passen a Fase 1
Barcelona ciutat, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud

 

PRÀCTICA ESPORTIVA PER LES REGIONS SANITÀRIES EN FASE 1

Esportistes Alt Nivell i ARC
A partir de dilluns dia 25/05 podran fer activitat esportiva de forma individual o en grups de fins a 10 persones, respectant totes les mesures de distanciament social (no es pot anar a roda) i d'higiene marcades, sense limitació horària i en el límit de la província.
Pel programa ARC, la FCC només emetrà certificats per esportistes sub23 i elits.

Esportistes federats
A partir de dilluns dia 25/05 podran fer activitat esportiva de forma individual o en grups de fins a 10 persones, respectant totes les mesures de distanciament social (no es pot anar a roda) i d'higiene marcades, fins a dos vegades al dia, i entre les 6.00h i les 10.00h i entre les 20.00h i les 23.00h en municipis de més de 10.001 habitants i/o densitat de població superior a 100 hab/km2, i entre les 6.00h i les 23.00h en municipis de menys de 10.001 habitants i densitat de població inferior a 100 hab/km2. El límit serà el de la regió sanitària on es tingui la residència. L'acreditació seria la llicència federada de la temporada 2020, sigui del tipus que sigui (no inclou targetes bici).

 

PRÀCTICA ESPORTIVA PER LES REGIONS SANITÀRIES EN FASE 2

Esportistes Alt Nivell i ARC
A partir de dilluns dia 25/05 podran fer activitat esportiva de forma individual o en grups de fins a 15 persones, respectant totes les mesures de distanciament social (no es pot anar a roda) i d'higiene marcades, sense limitació horària i en el límit de la província.
Pel programa ARC, la FCC només emetrà certificats per esportistes sub23 i elits.

Esportistes federats
A partir de dilluns dia 25/05 podran fer activitat esportiva de forma individual o en grups de fins a 15 persones, respectant totes les mesures de distanciament social (no es pot anar a roda) i d'higiene marcades, en qualsevol franja horària a excepció de les reservades als majors de 70 anys (de 10 a 12h i de 19 a 20h). En els municipis més petits de 10.001 habitants i amb densitat inferior a 100 hab/km2 la franja per fer esport serà de 6 a 23h. El límit serà el de la regió sanitària on es tingui la residència. L'acreditació seria la llicència federada de la temporada 2020, sigui del tipus que sigui (no inclou targetes bici).

 

Documents d'interès

La Federació Catalana de Ciclisme continua demanant sentit comú i responsabilitat davant la pràctica esportiva, minimitzant riscos i no allargant les sortides més del necessari, i complint escrupolosament les mesures decretades per les autoritats competents. No oblidem que seguim lluitant contra una pandèmia molt seriosa.

També us recordem que les Delegacions de la FCC arreu del territori continuen tancades al públic. Les llicències federatives s'envien a les adreces de cada club. Igualment es pot descarregar digitalment la llicència des de la APP, mentre no arriba el plàstic: Android o iPhone

Aquest comunicat informatiu es realitza en base a la intepretació conjunta amb les altres federacions ciclistes estatals i la RFEC de les ordres emeses pel BOE, així com de les particularitats del territori català, segons la informació de la Secretaria General de l'Esport i/o el Departament d'Interior, i d'UFEC. La intenció és intentar aglutinar tota la informació d'interès pel col·lectiu ciclista, tenint en compte que la Federació Catalana de Ciclisme no legisla ni dicta les normatives i, per tant, la informació d'aquest comunicat no és oficial ni vinculant.

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme
Barcelona, 23/05/2020