Comunicat: esport a partir del 09 d'abril

09/04/2021
Federació

Comunicat: esport a partir del 09 d'abril

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC 8383 la Resolució SLT/971/2021, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, que afecten a la pràctica esportiva i que tindran vigència fins a nova ordre, amb el 09 d'abril com a primera data.
 
Per les seves afectacions a la pràctica de l’esport, es destaquen les següents mesures:

  • El perímetre de mobilitat de referència  es limita al territori de la comarca de residència. Els esportistes federats poden sortir de la comarca pròpia per entrenaments i competicions esportives i mantenint les mesures i restriccions que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar.
  • Autorització per entrenaments i participació en proves professionals, estatals o internacionals:  es permeten els desplaçaments dins del territori de Catalunya per prendre part en les competicions autoritzades a Catalunya o per assistir a entrenaments per preparar aquestes proves, per la qual cosa l’esportista haurà d’acreditar que participa o competeix en alguna de les competicions habilitades.
  • Els equipments esportius a l'aire lliure, com les escoles de ciclisme, poden obrir al 50% d'aforament, amb control d'accés, i aplicant sempre les mesures bàsiques contra el Covid.
  • Pel que fa a les competicions, segueix autoritzat i sense canvis el desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya, que s’hauran de portar a terme d’acord amb el que preveu el Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya. Això inclou les competicions de caràcter federat. A més, es permet la presència de públic en instal·lacions i equipaments a l'aire lliure, amb subjecció a l'aforament del 50% de l'autoritzat i un nombre màxim de 1.000 persones, mantenint sempre les normatives i protocols bàsics (distància, mascareta). Ara bé, el públic no està autoritzat a saltar-se el confinament comarcal per assistir a una competició esportiva permesa. Pel que fa a les competicions federades en ciclisme, serà imprescindible l'aplicació del Protocol Covid de cada modalitat aprovat pel Procicat, i els seus participants hauran d'acreditar que hi estan inscrits si s'han de moure entre comarques, i portar el certificat d'autoresponsabilitat

La Federació Catalana de Ciclisme continua demanant sentit comú i responsabilitat davant la pràctica esportiva, minimitzant riscos i no allargant les sortides més del necessari, i complint escrupolosament les mesures decretades per les autoritats competents. No oblidem que seguim lluitant contra una pandèmia molt seriosa.

Documents d'interès: