Comunicat: esport a partir del 23 de novembre (Tram 1)

22/11/2020
Federació

Comunicat: esport a partir del 23 de novembre (Tram 1)

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest dissabte 21/11/20 al DOGC la Resolució SLT/2983/2020 de 21 de novembre per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID19 al territori de Catalunya, que afecten a la pràctica esportiva i que tindran una vigència -a priori- de 15 dies (del 23 de novembre al 7 de desembre, inclosos).

Pel que fa al nostre esport les mesures i restriccions que cal tenir en compte són les següents:

Limitació a la mobilitat: queda restringida l'entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments adeqüadament justificats. Addicionalment, durant el temps de vigència de l'esmentada mesura de restricció, des de les 06.00 hores de divendres fins a les 06.00 hores de dilluns, queda limitada l'entrada i sortida de persones de cada terme municipal. Els ciclistes federats podran fer esport de forma individual o amb grups de màxim 6 persones en el municipi propi i els limítrofs en aquests dies de cap de setmana. Els ciclistes no federats podran fer esport amb grups de màxim 6 persones en el municipi propi, i de forma individual en municipis limítrofs. Durant la setmana (dilluns a partir de les 06h i fins divendres fins les 06h) segueixen sent d'aplicació les restriccions que hi havia fins ara en mobilitat, sumant-hi la impossibilitat de sortir de Catalunya.

Desplaçaments per activitats esportives i esdeveniments esportius professionals, estatals i internacionals: excepcionalment es permetrà el desplaçament per activitats esportives autoritzades de caràcter nacional o internacional. Els esportistes professionals (és a dir, amb existència d’una relació laboral o contractual amb l’entitat esportiva o anàlogues), així com els esportistes que tenen la qualificació d’esportista d’Alt Nivell i d’Alt Rendiment, els assimilats a nivell de l’Estat espanyol, les persones encarregades de desenvolupar funcions tècniques o essencials (entrenadors/es) en les sessions d’entrenament, i el personal encarregat de desenvolupar les tasques de manteniment, vigilància, serveis essencials a la instal·lació, podran desplaçar-se per anar o tornar del seu lloc de treball (entrenament o competició) sobrepassant la limitació horària de mobilitat nocturna. Aquests col·lectius hauran d’acreditar-ho mitjançant el corresponent certificat o la declaració autoresponsable juntament amb la documentació acreditativa que així ho justifiqui.

Activitat de les Escoles de Ciclisme: les escoles de ciclisme podran tornar a obrir sense superar l'aforament autoritzat: el 50% en les instal·lacions i els equipaments a l'aire lliure i amb control d'accés, i el 30% en les instal·lacions i equipament en espais tancats i amb cita prèvia, incloent-hi tant els usuaris de les instal·lacions esportives com el públic assistent. A més, els vestidors no es podran utilitzar i caldrà que estiguin tancades com a màxim a les 21h. Els Centres de Tecnificació i rendiment esportius, i les instal·lacions que hagin d'acollir esdeveniments estatals o internacionals, sí que podran realitzar la seva activitat amb les mesures pertinents i sense públic. Queda prohibida la utilització d'equipaments esportius que no estiguin supervisats.

Suspensió d'activitats competitives o d'oci: queden suspeses totes les proves de caràcter autonòmic, competitives o d'oci, afectades durant la vigència d'aquestes restriccions. Només es podran dur a terme competicions de caràcter nacional o internacional, però s'hauran de celebrar sense públic.

La Federació Catalana de Ciclisme continua demanant sentit comú i responsabilitat davant la pràctica esportiva, minimitzant riscos i no allargant les sortides més del necessari, i complint escrupolosament les mesures decretades per les autoritats competents. No oblidem que seguim lluitant contra una pandèmia molt seriosa.

Documents d'interés
DOGC - Resolució SLT/2983/2020
Resum mesures Tram 1 UFEC
FAQS Secretaria General de l'Esport

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme 
Barcelona, 22/11/2020