Comunicat: esport a partir del dia 2 de maig

30/04/2020
Federació

Comunicat: esport a partir del dia 2 de maig

Ens adrecem als federats/des de la Federació Catalana de Ciclisme per comunicar com es podrà fer esport a partir del dissabte 2 de maig (inclòs), segons el que ha comentat el Ministre de Sanitat en la seva compareixença, i a expenses del que publiqui oficialment al BOE en les properes hores:

  • Els majors de 14 anys i fins als 70 anys poden fer esport de forma individual, mantenint el distanciament social i estant prohibit per aquells que tinguin símptomes de la malaltia derivada del Covid19
  • La pràctica esportiva es limitarà a 1 cop al dia i s'haurà de fer obligatòriament de 06 a 10h del matí, o de 20h a 23h en els municipis de més de 5.000 habitants. En els municipis de menys de 5.000 habitants, es podrà fer de 06 a 23h.
  • La pràctica esportiva individual es limita al terme municipal, estant totalment prohibit anar a municipis contigus.
  • La pòlissa i cobertura de la llicència federativa serà vàlida per totes els federats/des que facin esport a partir del dia 2 en les condicions establertes per Govern estatal, explicades en els punts anteriors.

Aquestes són unes mesures per a esportistes no professionals. Per al col·lectiu professional caldrà esperar-se a dissabte, quan està previst que s'anunciïn via BOE les mesures que entrarien en vigor a partir de dilluns dia 4.

Per tant, la Federació Catalana de Ciclisme demana sentit comú i responsabilitat davant la pràctica esportiva a partir del dia 2, minimitzant riscos i no allargant les sortides més del necessari, i complint escrupolosament les mesures decretades per les autoritats competents. No oblidem que seguim lluitant contra una pandèmia molt seriosa.

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme
Barcelona, 30/04/2020