Comunicat FCC sobre l'atropellament mortal de Terrassa

19/03/2022
Federació

Comunicat FCC sobre l'atropellament mortal de Terrassa

Una vegada més, els ciclistes ens sentim impotents davant un nou atropellament amb resultat de mort i ferits greus provocat per un acte que només pot rebre el qualificatiu d'assassinat.

Aquest cop ha passat avui dissabte a primera hora del matí a la via C1415a entre Terrassa i Castellar del Vallès. És una via transitada per molts ciclistes en els dos sentits de la marxa i que, en tenir poc voral i moltes corbes, té la senyalització de 1,5 m per advertir als conductors de vehicles de motor. 

Malauradament, és una notícia que es repeteix massa sovint amb els mateixos arguments: primera hora d'un matí de cap de setmana, ciclistes a la carretera i un conductor begut o drogat al volant provocant un accident amb resultat de mort pel ciclista.

El següent pas serà la detenció del conductor  i a continuació el jutge de torn li donarà la llibertat provisional amb càrrecs. Indignant!
El resultat és una família destrossada per un drogat o begut al volant d'un vehicle. Impotència!

Ja n'hi ha prou! Quan hem d'esperar perquè la legislació es revisi i que s'apliqui amb contundència davant d'aquests fets! Potser quan un jutge o algun polític parlamentari aficionat al ciclisme sigui atropellat? 

Els ciclistes reclamem a les institucions públiques el dret a circular per les carreteres amb seguretat i respecte!

Junta Directiva de la FCC, 19/03/2022