Comunicat: noves mesures i restriccions per la pràctica esportiva

02/11/2020
Federació

Comunicat: noves mesures i restriccions per la pràctica esportiva

ACTUALITZACIÓ 31/10/20
El FAQs que ha publicat la Secretaria General de l'Esport explica que es pot fer activitat esportiva a l'aire lliure en grups de fins a 6 persones si no es surt del municipi els caps de setmana.
-------------------------

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest divendres 30/10/2020 al DOGC la resolució SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, i que afecten la pràctica esportiva i que tindran una vigència de 15 dies (del 30 d'octubre al 13 de novembre, inclòs)

Pel que fa al nostre esport, les mesures i restriccions que cal tenir en compte són les següents:

Limitació a la mobilitat: queda restringida l'entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments adequadament justificats. Addicionalment, durant el temps de vigència de l'esmentada mesura de restricció, des de les 06.00 hores de divendres fins a les 06.00 hores de dilluns, queda limitada l'entrada i sortida de persones de cada terme municipal. Els ciclistes, independentment de si estan o no federats, podran fer esport de forma individual o amb convivents (persones que viuen en el mateix domicili) en el municipi propi i els limítrofs en aquests dies de cap de setmana. Durant la setmana (dilluns a partir de les 06h i fins divendres fins les 06h) segueixen sent d'aplicació les restriccions que hi havia fins ara en mobilitat, sumant-hi la impossibilitat de sortir de Catalunya, i fent esport de forma individual.

Desplaçaments per activitats esportives i esdeveniments esportius professionals, estatals i internacionals: excepcionalment es permetrà el desplaçament per activitats esportives autoritzades de caràcter nacional o internacional. Els esportistes professionals (quan existeix una relació laboral o contractual amb l’entitat esportiva o anàloga), els esportistes que tenen la qualificació d’esportista d’Alt Nivell i d’Alt Rendiment i els assimilats a nivell de l’Estat espanyol es poden desplaçar per anar a exercir la seva activitat i hauran de dur el certificat autoresponsable.

Suspensió d'activitat de les Escoles de Ciclisme: les escoles de ciclisme, així com totes les activitats extraescolars fora del recinte escolar, hauran de suspendre tota l'activitat mentre durin aquestes restriccions. Els Centres de Tecnificació i rendiment esportius, i les instal·lacions que hagin d'acollir esdeveniments estatals o internacionals, sí que podran realitzar la seva activitat amb les mesures pertinents i sense públic.

Suspensió d'activitats competitives o d'oci: queden suspeses totes les proves de caràcter autonòmic, competitives o d'oci, afectades durant la vigència d'aquestes restriccions. En concret, del calendari català federatiu això afectaria als següents esdeveniments:

  • 31/10 - CX Les Franqueses
  • 07/11 - Camí dels Monjos Gravel Ride
  • 08/11 - Marxa Selènika BTT
  • 08/11 - Raiers Enduro BTT
  • 08/11 - CX Sant Joan Despí

A més, també s'ha anul·lat la resta d'esdeveniments del calendari de la Copa Catalana de Ciclocròs del mes de novembre.

La Federació Catalana de Ciclisme continua demanant sentit comú i responsabilitat davant la pràctica esportiva, minimitzant riscos i no allargant les sortides més del necessari, i complint escrupolosament les mesures decretades per les autoritats competents. No oblidem que seguim lluitant contra una pandèmia molt seriosa.

Documents d'interés
Comunicat SGEAF
DOGC - Resolució SLT/2700/2020
FAQs SGEAF 30/10/20

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme 
Barcelona, 30/10/2020