Comunicat relatiu als desenvolupaments en categories júnior i cadet

29/11/2022
Federació

Comunicat relatiu als desenvolupaments en categories júnior i cadet

La Federació Catalana de Ciclisme comunica que en les competicions de carretera, la categoria júnior queda lliure de qualsevol limitació de desenvolupaments en les bicicletes. Així doncs, els júniors queden lliures de desenvolupament en territori català, nacional i estranger, és a dir, en qualsevol país, tal com ho determina la Unió Ciclista Internacional.

Tanmateix, la Federació Catalana de Ciclisme vol comunicar i fer arribar als equips cadets de carretera el desacord amb el comunicat de la Real Federación Española de Ciclismo que indica que a nivell nacional i per competicions nacionals, la categoria cadet també queda lliure de limitació en els desenvolupaments. La Comissió Esportiva, Tècnica i de Carretera de la FCC, no comparteix el comunicat de la RFEC, ja que valora i posa en rellevància la salut i creixement dels ciclistes en aquestes edats, considerades de categoria escolar pel Consejo Superior de Deportes, i on prevalen molts altres factors i principis fisiològics i d’adaptació al creixement.

Tot i el nostre desacord, desestimem la possibilitat de limitar als cadets en les competicions autonòmiques catalanes, perquè quan marxessin a altres comunitats i competicions nacionals podrien anar amb desenvolupament lliure, i no és la nostra intenció que després no s’adaptin a competir en altres comunitats,  o que les mateixes famílies, directors i auxiliars hagin d’estar contínuament canviant desenvolupaments.

Així doncs, comuniquem que també la categoria cadet queda lliure de desenvolupaments en territori català, i deixem en mans dels tècnics i directors esportius les bones maneres i assessoraments en aquesta categoria respecte al desenvolupament que cada ciclista pugui utilitzar. Cal tenir en compte que no tenim constància de totes les decisions preses en altres comunitats, per tant, sempre que els cadets surtin a competir a una altra comunitat caldrà assabentar-se del desenvolupament que puguin portar. 

Cal comunicar també que cap altre país ha deixat lliure de desenvolupaments als cadets (només la RFEC a nivell nacional), per tant, és molt important tenir en compte que si algun equip surt a competir a França, Portugal, Itàlia, etc. haurà d’adaptar-se al desenvolupament limitat per cadets en cada país estranger.