CSRC llança una campanya de crowdfunding

21/05/2021
Federació

CSRC llança una campanya de crowdfunding

Collserola Sports Respecte Ciclisme, l'associació que representa el col·lectiu de l’BTT a Collserola i a la qual dona suport la Federació Catalana de Ciclisme, ha comunicat als seus membres l'obertura del seu canal de crowdfunding. Amb aquest canal, el CSRC recollirà fons per donar suport a les seves diverses iniciatives, i en particular al contenciós administratiu que iniciarà en poques setmanes en contra de les fortes restriccions per a l'activitat esportiva previstes amb la posada en marxa de l'PEPNat (nova llei reguladora per al Parc natural de Collserola, aprovada per la generalitat, 5 d'abril de 2021).

Donar suport a la pràctica lliure de l'BTT a Collserola
Quan: des d'avui fins al 30 de juny, 2021

"Aquesta campanya és molt més que una recollida de fons", ha declarat Xavier Serret, Co-President de la CSRC. "Ara per fi, els amants dels esports poden prendre acció per defensar el parc natural urbà més gran d'Europa. Es tracta d'una lluita contra un ecologisme intransigent, que dona per fet que les persones són nefastes per al medi ambient sense altre recurs que la prohibició d'accés a aquest".

El PEPNat implica restriccions molt severes per al BTT i la pràctica de qualsevol altre esport a Collserola, una cosa que l'associació considera profundament inadaptat per a un espai natural al centre d'un entorn urbà de més de 3 milions d'habitants. El PEPNat anul·la el recurs essencial que és Collserola com a terreny per a la pràctica esportiva de la bicicleta, running i senderisme, i això en nom d'una protecció mediambiental discutible.

La campanya de crowdfunding és una de les moltes iniciatives que ha llançat el CSRC per defensar els drets dels ciclistes a Collserola i fomentar una convivència positiva amb la natura i amb els altres usuaris de bosc. La Federació Catalana de Ciclisme ja ha confirmat que farà una aportació al crowdfunding iniciat, i convida a tots els ciclistes a fer-ho també. Tot i que actualment aquest problema afecta el parc de Collserola, pot sentar un greu precedent per la resta d'àrees similars de Catalunya on s'hi practica la BTT, entre d'altres.