Ares Masip i Xavier Domènech, nous campions de Catalunya d'Enduro

07/11/2021
DH&Enduro

Ares Masip i Xavier Domènech, nous campions de Catalunya d'Enduro

Després de la sobtada suspensió de l'enduro Pont de Suert, el Campionat de Catalunya d'Enduro 2021 s'ha celebrat finalment al 2n Enduro Raiers BTT de la Pobla de Segur, organitzat per Tramuntana Xtrem i que també forma part del calendari Bucardo Enduro Bike.

La prova s'ha celebrat amb un clima fred però assolellat i, per tant, climatològicament no hi ha hagut cap condicionant per coronar els campions/es 2021 de l'especialitat, en el que ha estat el penúltim campionat de Catalunya d'aquest any. Eren quatre els trams cronometrats previstos per la jornada dominical, sense comptar l'especial sorpresa celebrat el dissabte i que va determinar l'ordre de sortida diumenge. 

En el primer tram cronometrat, un dels grans favorits a la victòria final, Anaue Rodrigues Dos Santos (On Bike CC Jeanstrack) marcava el millor temps de tots els participants. El sotscampió de l'Open Espanya Enduro 2019 i vencedor enguany a l'Enduro Naut Aran era 7" més ràpid que Dani Tell i 8" més ràpid que Pau Costa, mentre que Xavier Domènech signava el 4t temps. De fet, aquests serien els protagonistes de la jornada, ja que en el TC2 Rodrigues tornava a ser el més ràpid però amb només 0,25" sobre Domènech. La TC3 tornava a ser realment exigent, més de 5' de baixada on el rider del Jeanstrack marcava de nou el millor parcial, amb Domènech de nou segon, Xavi Taberner 3r, Tell 4t i Costa 5`. Així, doncs la darrera i ràpida baixada determinaria l'ordre de la classificació, amb Anaue Rodrigues destacat però amb la resta de calaixos del podi oberts. El líder aconseguia la seva quarta victòria parcial i el 1r lloc a la general, amb Domènech de nou a menys d'1" i consolidant el seu 2n lloc scratx, el que li servia per aconseguir el Campionat de Catalunya Enduro 2021. Pau Costa, 3r scratx, era el millor S23, mentre que Dani Tell (4t) i Jon Otamendi completaven el Top5 de la cursa.

Entre les fèmines, Ares Masip s'imposava en l'exigent TC1, però amb només 3" de marge sobre una excel·lent Laia Marimon. La lleidatana, sotscampiona estatal d'enduro el 2020, es mostrava molt solvent en la TC2, treient més de mig minut a Marimon, que tot i imposar-se en la ràpida TC3 pràctiament quedava a expenses d'una errada de Masip per optar al títol. La biker del Bicisport CE es mostrava infalible en la darrera especial i s'acabava emportant el títol català, per davant de Laia Marimon (2a) i Maria Pomes (3a).

En la resta de categories, s'ha viscut una gran lluita en categoria junior, entre Pau Llahí i el sotscampió estatal Pau Olm. Després de que s'imposéssin en dues especials tots dos, finalment ha estat en la darrera baixada on Llahí ha aconseguit treure 2" a Olm que han estat els que li han donat el campionat. Agustín Papaleo ha signat una compertició excel·lent finalitzant 8è scratx i 1e M30, igual que Antoni Riera (14è scratx i 1r M40). Una altra categoria amb final ajustat ha estat la cadet, en la que l'aragonés Esteban Bassibe s'ha acabat imposant al català Jan Guàrdia per només 3" després d'una gran TC3 del biker lleidatà, que tot i no haver acabat consolidant la remuntada s'ha emportat el campionat de Catalunya.

Campions/es de Catalunya d'Enduro 2021 per categories:

 • Cadet: Jan Guàrdia (Arfa Ribera d'Urgellet CC)
 • Junior: Pau Llahí (Pure Riding)
 • S23: Pau Costa (Bicisport CE)
 • Elit: Xavier Domènech (Bicisport CE)
 • Fèmines: Ares Masip (Bicisport CE)
 • M30: Agustin Papaleo (Formula Xtrem)
 • M40: Antoni Riera (Open Natura CE)
 • M50+: Josep Permañer (Sacalm Xpress)
 • eBike Senior: Quim Fargas (Arfa Ribera d'Urgellet CC)
 • eBike Màster: Andrés Galdón (Medinyà AE)
 • eBike Fèmina: Esther Torruella (Sant Celoni CC)

Classificacions Enduro Raiers per categories
Classificacions Campionats de Catalunya per categories