Cabirou i Menoyo guanyen la primera cita de la Copa Catalana DH a Avià

11/04/2021
DH&Enduro

Cabirou i Menoyo guanyen la primera cita de la Copa Catalana DH a Avià

Loic Bruni (quàdruple campió del món), Loris Vergier (doble vencedor a la Copa del Món 2020), Thibaut Daprela (doble guanyador junior de la Copa del Món), Amaury Pierron (guanyador de la Copa del Món 2018), Noga Korem, Marien Cabirou i altres riders participants habituals de les millors proves a nivell mundial com el belga Martin Maes, el britànic Greg Williamson, el francès Cabirou, i tots els nostres representants catalans (Àlex Marin, Edgar Peyra, Adrian i Aina González Grimau, Telma Torregrossa, Pau Menoyo, entre molts d'altres), conformaven una sortida d'autèntic luxe per la prova inaugural de la Copa Catalana DH, reunint fins a 236 ciclistes al 4 Riders Bike Park d'Avià.

El recorregut, obra de l'ex-rider de DH Jordi Junyent i el seu equip, ha estat molt ben valorat pels participants, i només la presència de la pluja en la segon màniga del dia ha deslluït l'estrena del recorregut en la Copa Catalana DH 2021.

En les classificatòries disputades sobre sec, Vergier ha estat el més ràpid, 3" davant Àlex Marin i amb Daprela en tercer lloc. Menoyo (5è scratx) ja ensenyava les seves credencials, classificant per davant dels consgarats Pierron, Williamson o Maes. Entre les fèmines Marien Cabirou era la més ràpida, davant d'Aina González i Telma Torregrossa, mentre que l'israeliana Korem quedava quarta. La màniga final s'ha iniciat també sense pluja, i els infantils i cadets han fet una baixada sense ser perjudicats per la pluja i d'aquí que els seus temps hagin estat millors que els de juniors i elits. Tot i això, el junior Pau Menoyo ha estat el més ràpid de tots els participants sobre el traçat d'Avià, davant de Daprela, en una final on el terreny s'ha posat cada cop més exigent i on s'han vist algunes caigudes sense conseqüències. Cabirou ha confirmat la seva primera posició, amb Aina 2a (1a junior) i Telma 3a scratx.

Els vencedors/es per categories han estat:

  • Infantil: ​Till Alran (Team X1 Racing)
  • Cadet: Lucas Lagneau (BMX Pernois GT- Bos)
  • Fèmines infantil/cadet: Lisa Bouladou (Team X1 Racing)
  • Junior: Pau Menoyo (Commençal)
  • Ellit: Thibaut Daprela (US Cagnes - Mer VTT)
  • Fèmines Junior/Elit/Màster: Marine Cabirou (Scott DH Factory)
  • M30: Pasqual Canals (St. Andreu de la Barca MC)
  • M40: Eduardo García (Sant Celoni CC - Donda Bikes)
  • M50: Jordi Lago (Molabikes CC)

La propera cita de la Copa Catalana de DH serà La Mordoride de Les Angles el proper 1 d'agost.

Classificacions 4Riders Copa Catalana DH per categories

[Foto crèdits: Pedro González]