El 4Riders Bike Park d’Avià reparteix els Campionats de Catalunya de DH

01/05/2023
DHi

El 4Riders Bike Park d’Avià reparteix els Campionats de Catalunya de DH

El 4Riders Bike Park d’Avià (Berguedà) va ser la seu escollida per celebrar-hi els Campionats de Catalunya de DH 2023, que el cap de setmana del 29 i 30 d’abril van coronar els millors corredors catalans de l’especialitat en cada categoria.

Per afrontar els campionats de Catalunya hi havia un recorregut que seguia la línia de l’última edició de la cursa d'Avià, amb 1,5 quilòmetres i combinant seccions naturals amb contra-peralts, arrels i pedres amb zones d’alta velocitat i salts. La principal novetat per a aquesta edició era la nova secció anomenada “rock garden”, que consistia en un cúmul de pedres col·locades de forma artificial per posar a prova les habilitats tècniques dels riders.

En aquest recorregut, la victòria en categoria elit va ser per a Dani Tell (Tartareu Club Ciclista), que va ser el millor català de la categoria i es va enfundar un mallot que l’any passat havia guanyat Àlex Marín. El gran favorit a la victòria, Pau Menoyo (Bike Abadesses Club Ciclista), va fer una gran classificatòria però a la final va tenir problemes que li van impedir lluitar pel títol. La victòria en categoria elit va ser per al colombià Santiago Holguin (IJ Racing).

Amb tot, qui va fer el millor temps del circuit va ser Oriol Cuadrat (BTT Avià Descens Bike Club). El corredor local va sorprendre a tothom, va ser el més ràpid de la jornada i es va coronar com a campió de Catalunya en categoria cadet. Les proves masculines també van coronar a Joan Prat (Open Natura Club Esportiu BTT) en màster 50, Santiago Espada (Arfa-Ribera Urgellet Club Ciclista) en màster 40, Sergi Rodón (Valls Alt Camp BTT) en màster 30, Oriol Llaudó (BTT Avià Descens Bike Club) en júnior i Marcel Barrachina (BTT Avià Descens Bike Club) en infantil.

En categoria femenina, Mireia Pi (La Tribu BTT Forallac CC) va coronar-se com a campiona de Catalunya de categoria elit. Pi, que l’any passat va acabar segona per darrera d’Aina González, va ser la segona millor fèmina del circuit, només superada per la colombiana Valentina Roa i es va emportar el títol català. En categoria júnior femenina, el campionat de Catalunya va ser per a Christine Lewis (BTT La Garriga Club).

La prova d’Avià també era puntuable per a la Copa Catalana DH, que enguany s’havia estrenat a La Sorrera Bike Park de La Garriga i a Avià vivia la seva segona competició.

Campionats de Catalunya de DH 2023:

  • Elit masculí: Dani Tell (Tartareu Club Ciclista)
  • Elit femení: Mireia Pi (La Tribu BTT Forallac CC)
  • Júnior masculí: Oriol Llaudó (BTT Avià Descens Bike Club)
  • Júnior femení: Christine Lewis (BTT La Garriga Club)
  • Màster 30: Sergi Rodon (Valls Alt Camp BTT)
  • Màster 40: Santiago Espada (Arfa-Ribera Urgellet Club Ciclista)
  • Màster 50: Joan Prat (Open Natura Club Esportiu BTT)
  • Cadet: Oriol Cuadrat (BTT Avià Descens Bike Club)
  • Infantil: Marcel Barrachina (BTT Avià Descens Bike Club)
  • Classificacions completes