Els noms del ciclisme català en un 2020 excepcional

17/12/2020
Federació

Els noms del ciclisme català en un 2020 excepcional

2020 any ha estat un any complicat per a tothom, i evidentment pel ciclisme de casa nostra no ha estat una excepció. Com en tots els àmbits de la nostra societat, la pandèmia de la Covid-19 ha impedit desenvolupar la temporada amb normalitat, veient-se obligada a aturar-se durant els mesos que habitualment són de més activitat, afectant a la gran feina de clubs, equips i organitzadors. 

Malgrat tot, gràcies a l’esforç dels diferents organitzadors estem satisfets de poder dir que la Federació Catalana de Ciclcisme és una de les federacions que ha pogut celebrar més Campionats de Catalunya i acollir més activitat quan la situació ho ha permès. Han estat uns mesos excepcionals, on res es pot equiparar a la normalitat, però les ganes per tirar endavant el ciclisme català per part de tots han seguit intactes tot i les dificultats.

És per això que, malgrat que donada la situació sanitària actual no és possible celebrar la habitual Cloenda anual en què la FCC atorga els reconeixements anuals, volem posar en valor els grans noms d’aquesta temporada, uns esportistes i clubs que han mantingut la seva constància en aquest 2020 ple d’incerteses i interrogants sense resoldre i que un any més han demostrat el gran nivell del ciclisme català amb els seus resultats a nivell estatal i internacional.

La situació actual fa difícil l’entrega dels reconeixements, però tots els campions de Copa Catalana, campions de Catalunya i podis en els Campionats d’Espanya rebran el seu trofeu en una cloenda per l’any 2021.

Per la seva banda, la FCC vol reconèixer els grans resultats dels joves especialistes en descens Aina González i Pau Menoyo. González, campiona de Catalunya i d’Espanya en la seva categoria, va impressionar amb el seu 4t lloc al Mundial disputat a Leogang (Àustria) i el seu 3r lloc a la prova de Copa del Món disputada a Portugal. Per la seva banda, Menoyo va aconseguir una notable 14ª posició al mateix Mundial, així com ser 2n a la prova de Copa del Món de Portugal, tots ells en categora júnior.

D'igual manera, també han estat impressionants els resultats en alt nivell de la velocista Helena Casas, tricampiona d'Espanya en les diverses proves de velocitat i que ha tingut un 2020 excepcional amb els seus resultats internacionals, començant l'any amb la medalla de plata en la prova de keirin a la Copa del Món de Milton (Canadà), la mateixa prova en què va aconseguir la medalla de bronze al Campionat d'Europa disputat a Plovdiv (Bulgària) el darrer mes de novembre.