Emotiu Acte de Cloenda del Ciclisme Català 2018

20/01/2019
Federació

Emotiu Acte de Cloenda del Ciclisme Català 2018

L'INEFC Barcelona fou, un any més, l'escenari triat per la Federació Catalana de Ciclisme per celebrar l'Acte de Cloenda del Ciclisme Català 2018, on s'hi van reunir un gran nombre de ciclistes que han obtingut bons resultats durant la temporada 2018 i als i les quals se'ls hi ha reconegut el mèrit en forma de guardó i reconeixement.

Llistat de premiats/des

L'esdeveniment va estar carregat de grans moments i anècdotes, intervencions tant de membres federatius com d'esportistes i autoritats, però quan es van viure els moments més emotius fou a la part final, especialment en les distincions internacionals als campions/es masters i a aquells que han aconseguit podis als europeus i als mundials, on sumant totes tres categories van haver-hi 19 premiats destacant-ne el campionat d'Europa en BMX de Gabriel Avellaneda, i campionats mundials de Toni Guillén i Sergi Llongueras (equips) en Trial, i Ignasi Àvila i Joan Font en adaptats.

Acte seguit es lliuraren els homenatge especials en reconeixment de la seva tasca pel ciclisme català, que van recaure en aquesta ocasió als àrbitres Joan Badia, Valentí Pol i José Carlos Blázquez, i en l'històric Antonio Pineda, mestre al Team Compak d'un grapat de ciclistes amateurs que han fet el pas a professionals com Àngel Edo, qui li va lliurar el premi.

Els premis revelació 2018 foren per Mireia Trias en catregoria femenina (Campiona de la Copa d'Espanya junior carretera, participació als campionats d'Europa i al Mundial) i per Ignasi Jorba en masculina (Campió de Catralunya i Espanya junior en descens, 5è al Campionat d'Europa i 21è al Mundial).

En reconeixement a la seva llarga trajectòria, es va lliurar un guardó a Sandra Santanyes, qui s'ha retirat recentment de la competició després de 28 anys donant guerra per carreteres, camins i corriols d'aquí i d'arreu, aconseguint entre molts d'altres, 15 campionats d'Espanya de BTT. Santanyes assegurava sentir-se afalagada "quan és el teu gremi qui et fa el reconeixement".

El premi al millor ciclista català 2018 va recaure en el biker de trial Sergi Llongueras. El d'Òrrius, que recentament ha passat pel quiròfan per solventar unes molèsties en el seu genoll per mirar d'estar al 100% aquest 2019, ha signat un 2018 excel·lent guanyant la Copa Catalana, els Campionats de Catalunya i d'Espanya, pòdium a la segona prova de la Copa del Món i 3r a la general final, Campió del Món per equips, i sotscampió en categoria individual. Llongueras assegurava "estar més motivat que mai per aquest 2019, ja que no tenim el primer lloc mundial tant lluny".

El darrer guardó, l'insígnia d'or i brillants de la Federació Catalana de Ciclisme, fou lliurat pel president de la FCC sr. Joaquim Vilaplana a l'anterior president de l'entitat entre 2012 i 2017 sr. Josep Bochaca, en un dels moments més emotius de l'acte.

Els parlaments dels representants del Consell Català de l'Esport i la Diputació de Barcleona van concloure l'acte oficial, abans de donar pas a un aperitiu distès. 

Galeria de fotos [Fotos crèdits: Natascha Chekannikova @natascha.es]