L'Endubítem segueix creixent en la seva sisena edició

05/03/2019
Enduro

L'Endubítem segueix creixent en la seva sisena edició

La 6ª Edició del EnduBítem, organitzada pel Club Esportiu Montaspre, ha donat el tret de sortida aquest darrer cap de setmana al 2n Open d’Espanya i a la vegada, a la 6ª Copa Catalana de la especialitat d'Enduro BTT.

La prova es va celebrar superant totes les expectatives en quant a participació, ja que la xifra màxima de 400 inscrits es va incrementar considerablement per les moltes sol·licituds, assolint una xifra rècord de 420 participants. Abans però, el dissabte dia 2 de març, els més petits van tenir la oportunitat de gaudir i practicar les seves habilitats endureres. El 3r EnduBítem Kids ha tornat a ser una prova no Competitiva, però que s’ha consolidat dins de l‘esdeveniment amb molta participació i molta acceptació de les famílies, ja que poden gaudir dels més petits al llarg del recorregut que ha dissenyat l’organització.

Diumenge dia 3 de març, aquest total de 420 participants eren cridats a la sortida de l'apassionant repte. A partir de les 7:25h, aquests corredors i corredores de diferents categories i edats tenien davant seu un recorregut de 31,7 quilòmetres, amb els seus 1.270 metres de desnivell positiu i 5 especials cronometrades.

La competició s’ha regit pel reglament de l'Open d'Espanya Enduro BTT, on únicament han obtingut puntuació els participants amb llicència anual UCI i que corren amb la modalitat de sortida “scratch”. En el referent a la Copa Catalana de la especialitat, aquesta puntuació es tant pels participants en sortida “scatch”, som en sortida “ lliure”. Els participants de la modalitat de sortida lliure van ser els primers en sortir, seguidament les bicicletes elèctriques i posteriorment totes les fèmines i homes de la modalitat scratch.

La corredora britànica Becky Cook va ser intractable estat intractable en totes les especials, i és que les cinc van acabar en el seu poder. El segon i tercer lloc se'l van dsputar disputat entre Marketa Michalkova i Nastasia Gimenez. Las coses van ser semblants en l'apartat masculí: el francès Damien Oton va marcar els
millors temps en totes les especials. El segon i tercer lloc va ser cosa entre el mallorquí Mariano Marí i el corredor d’Osca Gabriel Torralba.Cal destacar també la tercera posició del corredor local Juan Antonio Carles Gracia (Lo Ros), de l'equip organitzador Club Esportiu Montaspre, en la categoria Master 50 de l'Open d'Espanya.

Un any més, un molt bon ambient tot el cap de setmana de festa de l’Enduro, bones sensacions i una apassionada organització, han estat la clau d’aquest 6è EnduBítem, que no ha deixat indiferent ni a participants ni a públic, ni tant sols a la mateixa organització. Destacar el civisme, educació i admiració dels participants amb els moltíssims voluntaris que han estat el cor i el motor d’aquest espectacular cap de setmana del 2 i 3 de març del 2019. En acabar la prova, es va poder viure un dinar/festa en tots els participants i familiars, sorteig de regals i entrega de trofeus als diferents guanyadors de les diferents categories que competien a la prova.