Ens deixa Joan Casadevall Romeu

12/07/2015
Federació

Ens deixa Joan Casadevall Romeu

Aquest dimarts ens ha deixat un home de ciclisme, amb majúscules, com Joan Casadevall a  l´edat  de 87 anys a la ciutat de Barcelona.
Casadevall començà la seva vinculació amb el ciclisme l´any 1942, quan competí a curses infantils amb els colors de la Penya Ciclista Guinardó, Club Ciclista Sant Martí i Club Ciclista Provençalenc. Als divuit anys feu el salt al camp afeccionat amb el CC Provençalenc,  guanyant el Campionat de la PC Provençals-Poblet i essent tercer al Campionat d´ Espanya de ciclocròs (1948). Deixà la competició la temporada de 1952 i entrà a col·laborar amb El Mundo Deportivo des de 1957 a 1960 creant una classificació de ciclistes.
La seva trajectòria a la Federació Catalana de Ciclisme començà el 1960 sota la presidència d´Albert Assalit, com president de la Comissió Tècnica, prenent entre les seves responsabilitats la creació d´un reglament per a la primera edició de la Setmana Catalana, com resultat de la integració de cinc curses. El 1970, amb Marià Cañardo a la presidència, creà la primera temporada catalana de ciclocròs i exercí de seleccionador català d´amateurs amb corredors com Josep Recio, Ramon Medina i Francesc Sala.
Des de 1974 a 1981 exercí de secretari general de la FCC des d´on creà, amb Alberto Gadea, una reglamentació unitària per a competicions per etapes, que adoptà la Unió Ciclista Internacional. Amb Alfred Esmatges de president, elaborà la primera edició de la Copa Catalana d´amateurs. El 1982 entrà a formar part del Col·legi d´Àrbitres, actuant com jutge a diverses voltes per etapes, com la Volta a Catalunya, la Setmana Catalana i la Volta a Espanya.
En aquest any inicià la reglamentació per a les copes catalanes de cadets i juvenils i fou nomenat president de la Comissió Tècnica. L’any 1988 la Generalitat li va atorgar la distinció de “Forjador de l’Esport Català” per la seva activitat i dedicació a favor del ciclisme català.
L´any 2002, el llavors president de la FCC Jordi Mariné el nomenà tresorer de l´ens federatiu primer i secretari tècnic després.  Des d´aquesta responsabilitat coordinà el trasllat de la seu de la FCC al Velòdrom de Barcelona l´any 2004, i creà la xallenge de Grans Clàssiques per a la categoria elit.   L´any 2008 fou nomenat vicepresident de la FCC, amb Carme Mas com presidenta, i amb l´ actual junta de la Federació treballà com assessor de presidència.

La sala de vetlla de Joan Casadevall serà en el Tanatori de Les Corts i estarà oberta  dimecres, 8 de juliol, a partir de les 18,00 hores i la cerimònia de comiat serà dijous, dia 9 de juliol a les 13,00 hores, al mateix Tanatori de Les Corts.