Ens deixa Joan Gran

21/07/2020
Federació

Ens deixa Joan Gran

El ciclisme provincial ha perdut aquest passat dilluns a una de les persones més destacades dins l'àmbit ciclista de casa nostra. En Joan Gran Vila ha mort a Tarragona a l'edat de 82 anys.

Nascut a la Pobla de Montornès l'any 1937, de ben petit ja va demostrar la seva afició per aquest esport. Amb només 14 anys va organitzar la seva primera cursa ciclista. Amb els anys es trasllada a Barcelona on desenvolupa diverses activitats ciclistes, i de tornada a Tarragona col·labora amb la Federació Tarraconense de Ciclisme sent vocal del ciclisme provincial. Més endavant crea el Club Ciclista Pobla de Montornès i organitzà durant molt de temps el Gran Premi de Pasqua. Anys més tard, entrà a formar part del Club Ciclista Alt Camp i Club Ciclista Tarragona com a director esportiu per desenvolupar el ciclisme escolar i juvenil. Acabada aquesta etapa, decideix fundar juntament amb Rafel González el Grupo Deportivo Katia, que compta amb escola de ciclisme, i equip de cadets, juvenils i amateurs.

Després d'una breu pausa, l'any 1990 és nomenat Delegat Provincial de la Federació Catalana de Ciclisme, càrrec que va desenvolupar durant 10 anys. Acabada la tasca provincial es retira del ciclisme actiu però sense deixar-lo de la mà, ja que sempre se'l veia en moltes de les curses de la demarcació, també a la Volta Ciclista a Catalunya. El seu fill David Gran fou també delegat territorial entre 2011 i 2017.

L'any 1996 en reconeixement a tota una vida d'entrega i dedicació al ciclisme, la Federació Catalana de Ciclisme li va fer obsequi de la insígnia d'or del ciclisme català.

Des de la Federació Catalana de Ciclisme, la seva Junta i personal federatiu volen expressar el seu condol a la seva família i amics en aquests moments difícils. Descansi en pau.