Ens deixa l'històric Jaume Mir

29/05/2019
Federació

Ens deixa l'històric Jaume Mir

Aquest dimecres ha mort als 90 anys el carismàtic Jaume Mir (Barcelona, 1928), històric col·laborador del ciclisme amb una llarga experiènca com a auxiliar i relacions públiques. Conegut simàticament com a "Taxi Key" pels seus inicis en l'ofici de taxista, el que també fou actor tot just havia deixat la seva activitat fa poc més de cinc anys.

Mir va rebre en el seu dia la placa d'homenatge de la Federació Catalana de Ciclisme per una trajectòria amb més de cinquenta Voltes a Catalunya i Vueltas a Espanya, desenes de presències al Tour de França, Giro d'Itàlia i també fix en proves emblemàtiques del calendari català com la Setmana Catalana i l'Escalada a Montjuïc. Tot un pioner que també ha rebut la medalla d'honor de la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC), la Volta Ciclista a Catalunya, entre d'altres.

La seva història es pot repassar en primera persona en el llibre "Secundario de lujo, Una vida entre campeones" (Cultura Ciclista, 2016), escrit amb l'ex cap de premsa de la FCC Iván Vega.

La Federació Catalana de Ciclisme es vol sumar al record i homenatge a aquesta figura única del ciclisme català, així com donar condols a la família i amics.

Fotografia: Arxiu FCC / AC Montjuïc