Èxit de participació al 4t Clínic de Ciclisme Femení

23/10/2023
Federació

Èxit de participació al 4t Clínic de Ciclisme Femení

El cap de setmana del 21 i 22 d’octubre s’ha celebrat la quarta edició del Clínic de Ciclisme Femení, una cita organitzada anualment per la Federació Catalana de Ciclisme que vol ser un lloc de trobada entre totes les dones que practiquen ciclisme i un espai per compartir experiències i aprendre nous aspectes d’aquest esport.

Després de celebrar-se a les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona, en aquesta quarta edició el Clínic visitava per primera vegada les Comarques Gironines amb una jornada de dissabte a Blanes (La Selva) i una jornada de diumenge a Girona. El primer dia va començar amb una rebuda a la Ciutat Esportiva de Blanes i una sortida de BTT que va comptar amb la col·laboració dels clubs Blanda Espartana i Dones a Pedals. La pluja no va impedir gaudir pels corriols i trialeres de la zona, en un matí que va comptar amb un gran ambient. 

A la tarda, també a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva, es va fer una xerrada sobre preparació per a la pràctica de ciclisme amb el tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme Josep Codinach i una xerrada sobre coneixements aplicats a la Biomecànica a càrrec de Júlia Múñoz, tècnica de Fitmètric, a més d’una pausa activa amb la participació del Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya (COPLEFC).

L’endemà, l’activitat del Clínic es va traslladar a Girona per viure una altra jornada plena d’activitats. Després de la rebuda i esmorzar al Parc de la Devesa i la benvinguda d’Àdam Bertran, regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Girona, va ser el torn per posar-se en ruta amb una doble sortida: gravel i carretera.

La primera d’elles va comptar amb la presència de Girona Gravel Girls per experimentar una especialitat que segueix creixent dia a dia. Paral·lelament, la sortida en carretera va comptar amb el suport dels equips Massi-Tactic i Hemon Women’s Team i la presència de les corredores de categoria UCI Íngrid Ruíz, campiona de Catalunya en ruta, i Patrícia Ortega. Un cop acabades les sortides es va fer una sessió d’estiraments bàsics a càrrec de Martí Valverde, coordinador de COPLEFC.

Abans d’acabar el Clínic, totes les participants es van desplaçar fins a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona per rebre la benvinguda d’Anna Julià, cap de la representació territorial de l’Esport a Girona, i escoltar la xerrada de David Domínguez, metge fisiòleg del CAR Sant Cugat, que va parlar sobre baixa disponibilitat energètica, la seva relació en la salut i el rendiment i problemàtiques habituals en ciclistes. Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, va fer la cloenda del Clínic.

El 4t Clínic de Ciclisme Femení va comptar amb el suport institucional del Departament d’Esports de la Generalitat de Catalunya, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Diputació de Girona, els Ajuntaments de Girona i Blanes, el Servei Català de Trànsit i el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Esport de Catalunya, a més de la col·laboració d’una vintena d’empreses patrocinadores.

Totes les ciclistes participants van rebre un pack de benvinguda amb diversos obsequis i entre totes elles també es van sortejar dos mallots de Massi-Tactic, un mallot de la selecció catalana de ciclisme, un mallot Trek, un mallot Castelli, una samarreta del restaurant Hors Catégorie i dos vals de descompte del 50% en la llicència federativa de 2024.