Girona acull l'1 de juny la tercera Jornada #ciclismesegur per promoure la seguretat a la carretera

22/05/2023
Federació

Girona acull l'1 de juny la tercera Jornada #ciclismesegur per promoure la seguretat a la carretera

La Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Ciclisme organitzen una nova Jornada #ciclismesegur, emmarcada en la iniciativa engegada el febrer passat amb la voluntat de promoure la conscienciació i la seguretat dels ciclistes a les nostres carreteres. La tercera jornada tindrà lloc a Girona el proper dijous 1 de juny

Banyoles i Palafrugell es van estrenar amb èxit i satisfacció per part de les persones assistents, i ara és el torn de Girona. L’edifici de la Generalitat de Catalunya a la ciutat acollirà, a partir de les 19h, una jornada que comptarà amb la participació de clubs del Gironès i associacions ciclistes. 

Amb l’objectiu de tractar les situacions de seguretat viària amb el màxim nombre de perspectives possibles, en la nova sessió #ciclismesegur i intervindran agents dels Mossos d’Esquadra, professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques i clubs ciclistes, que ajudaran al debat sobre la problemàtica, afegint-hi noves òptiques, anàlisis i propostes.

Aquestes jornades serveixen a la Generalitat de Catalunya i a la Federació Catalana de Ciclisme per analitzar la situació del col·lectiu ciclista a les carreteres i donar eines a aquests esportistes per compartir l’espai viari amb altres usuaris, aprendre a mesurar riscos per tal de gaudir de l’esport i millorar la qualitat de la circulació i la seguretat a la carretera.

El projecte #ciclismesegur és fruit de l’abordatge transversal sobre la seguretat ciclista en carretera que reuneix diversos departaments de la Generalitat -Interior (Mossos d’Esquadra i Servei Català de Trànsit), Salut (Sistema d’Emergències Mèdiques) i Presidència (Esportcat)-, la Federació Catalana de Ciclisme i entitats ciclistes. 

Per inscriure’s a la jornada, cal escriure un correu electrònic a l’adreça esports.girona@gencat.cat.