Aquest dissabte arriba la primera edició de l'Oncogravel, una prova solidària per ajudar els afectats de càncer

02/11/2023

Aquest dissabte arriba la primera edició de l'Oncogravel, una prova solidària per ajudar els afectats de càncer

La Fundació Oncolliga Girona, Gran Fondo Community i l'Ajuntament de Palamós han unit esforços per impulsar aquest dissabte 4 de novembre la primera edició de l'Oncogravel, un nou repte esportiu i solidari per ajudar les persones afectades de càncer. La prova, que tindrà el seu centre neuràlgic al municipi de Palamós, es disputarà per equips d’entre quatre i sis membres que podran fer relleus per completar el recorregut.

La cursa constarà de dos itineraris: un de 225 quilòmetres i 3.400 metres de desnivell i un altre de més curt, d'aproximadament 120 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell. Tots dos recorreran camins i pistes dins un entorn ideal per a la pràctica d’aquest esport, amb un recorregut apte per a tot ciclista que tingui una bona condició física i sense grans exigències tècniques. Per participar-hi, els diferents equips hauran de reunir un total d'entre quatre i sis ciclistes i els membres de l'equip podran fer relleus, si bé sempre n'hi haurà d'haver com a mínim quatre en ruta.

Així doncs, la jornada vol contribuir a recollir fons per ajudar en la tasca de millora de les condicions de vida dels malalts de càncer (serveis de fisioterapeutes, drenatge limfàtic, serveis psicològics, banc de perruques, etc.) amb la supervisió del comitè tècnic de la Fundació Oncolliga Girona. Abans de celebrar-se, la prova ja ha recollit més de 30.000 euros a través de donatius als diferents equips i al dorsal 0 que pot fer tothom qui ho desitgi. Tots els equips han de reunir una aportació solidària necessària de 400 euros per poder participar a la cursa.