Sa Costa Brava celebra aquest cap de setmana la seva 3ª edició

21/10/2021
Gravel

Sa Costa Brava celebra aquest cap de setmana la seva 3ª edició

Els amants del gravel i el BTT recuperen aquest cap de setmana una nova cita en el calendari, i és que una les moltes coses que va posposar la crisi sanitària ha estat la tercera edició de Sa Costa Brava. Un any més tard del previst, Palamós (Baix Empordà) acollirà aquest diumenge 24 d'octubre una prova organitzada per Klassmark en què, entre les seves propostes, hi entren les seves proves de gravel i BTT per als amants de la bicicleta.

El litoral trencat de la Costa Brava, el laberint de corriols de les Gavarres i els camins idíl·lics de l'Empordà dibuixaran els recorreguts de Sa Costa Brava. Un lloc idíl·lic per a la bicicleta. Per aquest motiu l'esdeveniment de Klassmark tornarà a ser un exemple de responsabilitat i sostenibilitat. És essencial no deixar cap mena d'empremta per seguir gaudint del gravel i el MTB tal com l'entenem fins ara. 

Des de les nou del matí se succeiran les sortides a l'estenedor de xarxes, al costat del Port de Palamós. Hi ha reptes per tots els gustos. Els participants més competitius tindran el seu punt de mira posat en la MTB Singletrack. Un recorregut de pura bicicleta de muntanya que proposa un viatge pels camins i corriols de les Gavarres durant 52 quilòmetres amb 1300 metres de desnivell positiu. El segell singletrack segueix present en aquesta distància. L'organització també ofereix la possibilitat de compartir el camí amb un company d'agonia.

Els altres dos reptes de MTB són pura aventura. Estan pensats per participants que busquen noves experiències. Ni el recorregut MTB Large ni el MTB Medium estan marcats, deixant en mans del ciclista la navegació durant la prova. Serà la seva intuïció, i el sistema GPS, qui els conduirà al llarg dels 65 quilòmetres amb 1300 metres de desnivell positiu o 47 quilòmetres amb 1000 metres de desnivell positiu. Els itineraris no són tan tècnics i exigents, però amaguen alguna sorpresa per fer palpitar a tots els participants.

En les modalitats gravel, que també es poden fer front amb una bicicleta de muntanya convencional, segueixen la mateixa filosofia. Els dos circuits tenen tots els ingredients per fer del diumenge una aventura majúscula. La Gravel Large de 109 quilòmetres amb 1100 metres de desnivell positiu i la Gravel Medium de 50 quilòmetres amb 600 metres de desnivell positiu també trenquen les regles del joc. Aquí tampoc hi ha cintes ni elements de navegació, però si l'instint no els hi falla, els ciclistes arribaran al paradís de l'Empordanet, al Parc Natural del Montgrí o a la plana del Baix Ter.

Sa Costa Brava serà una de les moltes activitats del 1r Festival d'Esports a l'Aire Lliure de Palamós. La localitat del Baix Empordà ha programat diferents competicions i activitats tant esportives com lúdiques al llarg de tot el cap de setmana que aniran acompanyades d'una zona d'exposició. Un cap de setmana ideal per compartir amb família i amics per gaudir tots junts de l'esport. 

 Fotografia: Klassmark