José Ruiz Gamero, Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines

12/06/2021
Federació

José Ruiz Gamero, Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines

Durant la 40ª edició de les Medalles de l’Esport, organitzades per la Representació Territorial de Girona de la Secretaria General de l’Esport que va tenir lloc aquest divendres en elpatí de les Magnòlies, dins la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, s’ha guardonat a José Ruiz Gamero, ciclista, organitzador vinculat a diferents clubs i també federatiu en algunes etapes.

Pepe” Ruiz, va néixer a Màlaga el 1955, i amb tres anys es va instal·lar a Girona. Va començar en el món del ciclisme el 1979, i va començar a competir el 1981. Ha estat vinculat com a ciclista i com a organitzador a clubs com el Club Ciclista Girona, el Grupo Deportivo Escuredo, el Club Ciclista Tot Color, l’Associació Ciclista Girona, o el Club Nou Empordà Bike, el seu equip a l’actualitat.

La Comissió de les Medalles de l’Esport, ha escollit “Pepe” Ruiz, per la seva dilatada trajectòria dins el ciclisme, com a participant, però especialment pel seu caire directiu i com organitzador de moltes curses ciclistes.

Com a ciclista, en el seu palmarès hi destaca el Campionat de Catalunya de Veterans del 1996, guanyador de la Copa Catalana del 1997, Campió de Girona del 1997 i 1998, guanyador de la Volta a Lleida en categoria 40, participant cada any als Campionats d’Espanya, i amb 4 participacions als Campionats del Món de Carretera per a Veterans a Àustria. També ha participat dos anys a la prestigiosa Paris-Brest-Paris de 1200 quilòmetres, el 2011 i 2015, i també a la clàssica Barcelona-Perpinyà-Barcelona de 600 quilòmetres. El seu darrer Campionat va ser l’any 2020, en que va ser Campió d’Europa en Màster 65. 

Però a més de ser ciclista, en “Pepe” ha destacat com una persona que ha col·laborat en tot moment en les organitzacions de proves ciclistes. Persona afable, discret però de gran tracte, va ser un dels promotors de les primeres edicions de la Copa Girona-Trofeu Diputació de Girona, organitzador de diferents Campionats de Catalunya, diferents curses de competició, fins i tot a nivell de Copa d’Espanya. També ha estat dirigent de diferents entitats, com ara Secretari del Club Ciclista Girona, del Club Ciclista Tot Color, i de l’Associació de Ciclistes Veterans de Catalunya, i President de l’Associació Ciclista Girona.

També ha estat membre de la Federació Catalana de Ciclisme, com a vocal i Assembleista a la Real Federación Española de Ciclismo durant 16 anys durant els mandats dels Presidents Manolo Pérez, Fulgencio Sánchez, Juan Carlos Castaño i José Luis López Cerrón.  En l’actualitat continua competint en Màster 60, i continua organitzant curses, com en aquest 2021 en què n’haurà fet tres juntament amb els seus col·laboradors. 

Des de la Federació Catalana de Ciclisme volem felicitar en “Pepe”, i agrair-li la seva tasca, sense persones com ell, no farien possible l’èxit del nostre ciclisme.