L´ europeu d´ ultramarató será a la Pedals de Foc

13/06/2017

L´ europeu d´ ultramarató será a la Pedals de Foc

El Club Ciclista Pedales del Mundo ha presentat avui dimecres al secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la 12a edició de la Pedals de Foc Non Stop, una de les proves de btt d'ultrallarga distància més dures del món, que enguany reforça el seu prestigi acollint per primera vegada els Campionats d’Europa MTB en la distància Ultramarathon.

La Union Européene de Cyclisme (UEC) ha confiat en la qualitat i l’experiència acumulades en tot aquest temps i ha decidit que aquesta prova formi part del calendari de desenvolupament UEC per aquest 2017. D’aquesta manera, l’entitat organitzadora fa un pas endavant amb l’organització d’aquests campionats per primera vegada en la història del ciclisme europeu, cosa que “suposa també el reconeixement oficial per part de la UEC i la UCI (Unió Ciclista Internacional) de la distància MTB Ultramarathon”, asseguren des de Pedales del Mundo.

Vielha i Mijaran, al costat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, serà el proper 1 de juliol la seu de la prova i protagonista indiscutible del calendari MTB estatal i europeu amb la celebració d’aquest primer Europeu. La Pedals de Foc Non Stop 2017 constarà de 213 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell positiu amb sortida i arribada a la capital de la Val d’Aran.

Pep Vega, director de Pedales del Mundo, que ha explicat els detalls de la prova a Gerard Figueras acompanyat del president de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), Josep Bochaca, considera que aquest fet és la culminació d’un projecte nascut el 2006, que va tenir un impuls el 2014 amb el reconeixement oficial per primer cop al món de la distància Ultramarathon per part de la FCC, que va tenir continuïtat l’any següent  amb la disputa del primer Campionat estatal de la distància i el reconeixement de la Federació Española de Ciclisme, i que es va consolidar el 2016 amb la segona edició dels estatals de l’especialitat.

Durant la trobada a la seu del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, Gerard Figueras, ha celebrat la consideració de Campionats d’Europa de l’especialitat, fet que “incrementarà la projecció internacional de la prova i de Catalunya a nivell esportiu”. El secretari general de l’Esport també s’ha felicitat per la consolidació d’una cita que “fomenta l’esport del ciclisme tot terreny però també la cultura, la natura i la dinamització econòmica i turística del territori”.

La ruta de la prova segueix gran part de l’itinerari de la mítica Pedals de Foc, creuant la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, en ple Pirineu de Lleida, i posarà a prova els ciclistes en colls durs com el de Triador (2.140 m), el de Serreres (1.355 m) o el de Peranera (1.595 m). El proper dilluns 19 de juny a la nit es tancaran les inscripcions, que es limitaran a 1.000. L’any passat es va arribar al rècord de participants amb més de 800 ciclistes.