La FCC augmenta a set els ciclistes becats amb el Programa Futur

18/12/2020
Federació

La FCC augmenta a set els ciclistes becats amb el Programa Futur

La tarda del darrer dijous 17 de desembre van ser citats a la seu de la Federació Catalana de Ciclisme al Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona els ciclistes becats pel proper any 2021 en el Programa Futur. Aquest és el tercer any de posada en marxa del Programa Futur de la FCC, creat per donar suport des de les categories base, i fins als 25 anys, amb un programa de seguiment que acompanyi la seva formació esportiva i acadèmica a tots els nivells.

El Programa Futur, planifica, unifica i desenvolupa una estructura de tecnificació ciclista compaginada amb una progressió acadèmica, en totes les disciplines, des de les categories infantils i fins a elit. Els ciclistes inclosos en aquest programa podran beneficiar-se d’un seguit de beques concedides per la FCC i el Consell Català de l’Esport, que en la seva tasca conjunta, aposten per l’Alt Rendiment Català. En el primer any (2018) es van crear els llistats i seguiment dels ciclistes des de les categories Infantils i cadets, i el segon any al 2019, la FCC ja va becar amb la Beca Suport a dos ciclistes.

Per aquesta propera temporada, i en el tercer any de creació d'aquest programa, seran set els ciclistes becats que compleixen els requisits per obtenir la Beca Suport del Programa Futur, repartits en les diferents disciplines:

  • Laura Rodriguez (Pista)
  • Roger Ferrer  (BTT)
  • Aina González (Descens)
  • Adrián González (Descens)
  • Ignasi Jorba (Eliminator)
  • Martí Vayreda (Trial)
  • Pau Menoyo (Descens)

Tots ells van signar el compromís de la beca amb el president de la FCC Joaquim Vilaplana, en un acte al qual Roger Ferrer i Martí Vayreda no van poder assitir presencialment. Posteriorment a l'acte, també s'ha concedit la beca a l'especialista en descens Pau Menoyo. Amb aquesta beca, els ciclistes que gaudeixin de la Beca Suport tindran finançat a per la FCC fins a 1.000€ a concepte de material esportiu, preparació personal, atenció en fisioteràpia, psicòleg, etc, amb un seguit de compromisos per part del becat a nivell estudiantil i de seguir el seu desenvolupament esportiu d'alt nivell des d'estructures catalanes.