La FCC homenatja als ciclistes catalans presents als Jocs Olímpics de Tòquio

23/09/2021
Federació

La FCC homenatja als ciclistes catalans presents als Jocs Olímpics de Tòquio

Durant la la tarda del darrer dissabte 18 de setembre, en el marc de la disputa del 17è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-VIII Memorial Miquel Poblet que organitza la Federació Catalana de Ciclisme, es va viure una emotiva ceremònia d'homenatge als ciclistes olímpics i paralímpics participants als Jocs de Tòquio 2020. Els handbikers Sergio Garrote (campió CRI i bronze en la prova en ruta en categoria H2) i Israel Rider, juntament amb el ciclista de muntanya Jofre Cullell i un Christian Venge (bronze CRI fent tàndem amb l'avilenc Noel Martín) que no va poder assistir, van descobrir les seves noves plaques commemoratives en el passadís d'accés a la pista del Velòdrom d'Horta, on hi figuren tots els ciclistes olímpics catalans de la història, i van poder compartir la seva experiència olímpica.

El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, va voler destacar el reconeixement als quatre "en nom dels companys de Junta i la direcció tècnica de la FCC en un dia important per la família del ciclisme català. Ser olímpics és molt important per un esportista, la culminació de la feina de tota una trajectòria. Ser-hi ja és molt important. És un orgull tenir esportistes que ho han aconseguit, que per descomptat mereixen tot el nostre respecte i admiració. Volíem compartir les vostres alegries i fer-ho en nom de tota la família ciclista: un reconeixement modest per la gran tasca" de cada un d'ells, dels que s'espera que no sigui la seva última participació olímpica.

Jofre Cullell: "Van ser unes setmanes prèvies als Jocs molt dures, amb controls, mesures Covid, però va ser una gran experiència, vaig aprendre molt de compartir la cursa amb en David Valero. La cursa va ser estranya, amb menys corredors. Vaig sortir sense cap objectiu concret, volent disfrutar i donar-ho, amb el sol fet d’estar allà estava content. Fins i tot no estic satisfet del tot del 15è lloc: l'objectiu és seguir tirant endavant"

Israel Rider: "Han estat uns Jocs molt estranys, la preparació ha estat molt dura. Van ser dies tancats, simulant la calor que havia de fer a Tòquio i que al final no va ser... però així és l’esport. A la pròxima serà millor. A la primera prova vaig arribar amb un problema físic no vaig disputar la ruta per donar el màxim al team relay. Anàvem amb molta esperança per la medalla però van sortir uns equips molt durs"

Sergio Garrote: "Unes medalles molt preciades en uns Jocs molt atípics. Hi ha molt de treball darrere. Qualsevol resultat és molt bo, fins i tot la participació en uns Jocs que encara unes setmanes abans es rumorejava si se suspenien... són anys de pressió per estar bé els tres dies que sabia que havia d’estar. Hi ha molts corredors paralímpics i per la delegació de ciclisme va ser tot un èxit i per mi un record que m’acompanyarà tota la vida"

Fotografia: Natascha Chekannikova (www.natascha.es)