La FCC i CSRC interposen un recurs contra el PEPNat de Collserola

21/06/2021
Federació

La FCC i CSRC interposen un recurs contra el PEPNat de Collserola

Les futures prohibicions a Collserola són alarmants tant per les institucions esportives com per als usuaris que practiquen esport i lleure en el Parc, en qualsevol modalitat.

La Federació Catalana de Ciclisme, entitat que promou l’activitat ciclista a Catalunya en tots els seus àmbits, ha anunciat el seu recolzament al CSRC i s’ha unit a la interposició conjunta d’un recurs contenciós administratiu en contra del PEPNat per defensar l’accés de totes les persones esportistes al Parc de Collserola. Aquest recolzament mostra el consens entre entitats, associacions i persones usuàries a arribar a acords equilibrats, ordenats i justos per a la pràctica esportiva, d’oci i la protecció de la natura.

Ens sentim molt satisfets de comptar amb la participació  de la Federació Catalana de Ciclisme, entitat amb 125 anys representant el col·lectiu ciclista a Catalunya. Cada cop és més evident per a milers de persones i entitats del món de la Bicicleta que el PEPNat ha de ser revocat pel futur del BTT a Catalunya” ha declarat Xavier Serret, co-President de CSRC. 

La unió de la Federació Catalana de Ciclisme i el CSRC (Collserola Sport Respeto Ciclismo) en aquest contenciós administratiu mostra l’interès comú de les institucions, indústria i usuaris de la bicicleta. Aquest recolzament s'ha fet pal·lès amb el gran recolzament de botigues, empreses i organitzacións durant el Crowdfunding llençat pel CSRC el passat mes de maig.

La Federació Catalana de Ciclisme dona ple suport a la presentació del contenciós administratiu per fer compatible la pràctica del BTT en tot el territori amb la protecció de la natura i amb les altres usuàries del medi natural, amb respecte i educació” ha afegit Xavier Costa, Vice-President de la FCC.

L’aprovació del PEPNat el passat mes d’abril suposa fortes restriccions a totes les persones esportistes, senderistes, corredors i ciclistes. EL PEPNat ha sigut elaborat i aprovat amb l’exclusió explícita dels representants de les diferents associacions i entitats d’esportistes. Acceptar que el pla es posi en marxa suposaria una greu limitació per a totes les persones de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de practicar qualsevol esport a la natura amb les implicacions a nivell de salut i qualitat de vida de les persones.

Barcelona, 21 de juny de 2021