La FCC s'adhereix al comunicat de la UFEC sobre les restriccions al món de l'esport

06/01/2021
Federació

La FCC s'adhereix al comunicat de la UFEC sobre les restriccions al món de l'esport

La Federació Catalana de Ciclisme (FCC) s'adhereix al comunicat de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) en el qual s'anuncia que es presentarà una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra les noves resolucions que limiten l'actuació del món de l'esport a nivell autonòmic.

El món de l'esport català diu prou davant davant d'un tancament de les competicions autonòmiques des del 15 d'octubre "causant un important greuge comparatiu totalment injust" a nivell estatal i en comparació amb altres sectors, amb ajudes insuficients i una situació sostinguda que condemna a mort un sector que tan sols ha comportat un 0,27% del total dels contagis totals segons dades del Ministeri de Sanitat.

Comunicat UFEC: Som part de la solució

Com a servei essencial, l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge. Representem el 2,1% del PIB català. Ocupem més de 80 mil treballadors i treballadores, tenim més de 40 mil voluntaris i som una porta d´entrada important al món laboral per als joves.

L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. Set de cada 10 treballadors s’han vist afectats per un ERTO; en el seu conjunt, el sector deixarà d’aportar gairebé 1.000 milions d’euros directes al VAB català; tres de cada 10 treballadors perdran la feina; i prop de la meitat de les entitats estan perill d’extinció.

Les entitats i clubs esportius del país fa mesos que treballen perquè la pràctica esportiva sigui segura. D’acord amb els protocols específics per modalitat i instal·lacions desenvolupats durant la represa, l’esport a Catalunya es desenvolupa amb limitacions d’aforament, amb control d’accessos i traçabilitat dels practicants, sota gestió de grups estables i en condicions de total higiene i desinfecció. 

L’esport és segur. Tal com ho demostren les dades del Ministeri de Sanitat, que detalla només 59 casos de contagis en les últimes setmanes en tot l’estat. Xifra que representa el 0,75% dels casos detectats. Si analitzem els casos des de l’inici de la pandèmia, l’esport només representa el 0.27% dels contagis. És el resultat de l’esforç que han fet les entitats per convertir els seus espais en llocs de feina i pràctica segura i controlada, amb importants inversions, perquè som conscients que l’esport forma part de la solució d’aquesta pandèmia.

I ara, la supervivència del sector està en perill. 

Adhereix-te al Manifest per demanar que l’esport sigui un servei essencial!