Una espectacular Esperxada corona els campions de Catalunya de Marató BTT

08/04/2019
Marató

Una espectacular Esperxada corona els campions de Catalunya de Marató BTT

L'espectacular escenari de la 7ª edició de L'Esperxada va servir aquest diumenge per la disputa del Campionat de Catalunya de Marató BTT (CXM), tot un èxit per la participació, la gran rebuda de la prova per part dels mateixos i pels triomfs de Ismael Ventura i Ada Xinxó, dos campions elits a l'altura d'un esdeveniment que garanteix una experiència gratificant com poques de la bicicleta de muntanya. Més de 300 participants es van renir a Porqueres per viure una gran jornada de ciclisme.

Uns 160 ciclistes federats han disputat el campionat en el seu recorregut llarg, molt celebrat entre els participants, que constava de 74 tècnics quilòmetres amb uns 2800m de desnivell positiu acumulat, mentre que uns altres tants gaudien un any més en la modalitat de l'Esperxada en la marxa llarga i curta, podent pedalar en una jornada que salvava la pluja que havia amenaçat durant la setmana. Com a novetat principal, la del campionat de Catalunya per e-bikes, on hi ha hagut una vintena de participants i s'ha endut el títol Xavier Ferrer (Radikalbikes).

Ismael Ventura (ESMtb.com), tot un campió d'Espanya de la modalitat, va ser el més ràpid de la prova ni més ni menys que amb un temps de 4:27:42. Als seus 36 anys, el vallesà demostra que segueix estant a un gran nivell, i va ser acompanyat al podi masculí per Marc Trayter (Scalebikes-Grabalosa) i Oriol Colomé (Bicis Esteve). Per la seva banda, la victòria entre les fèmines era per Ada Xinxó (Trideporte-Tracks Ibiza), la única dona per sota de les 6h. Tota una ultrafondista, es va imposar per davant de la sub23 Sílvia Roura (Esteve), que venia d’una segona plaça al Campionat d’Espanya d’Ultramarató una setmana abans, mentre que la tercera plaça era per a Sandra Jordà (Orbea).

"Ha estat tota una experiència, molt emocionant. Ja sabia que era una cursa molt tècnica i exigent, ja era el quart any que venia. Ha estat el de sempre: molt de corriol, molt sender i poca pista! Al ser tan tècnic era conscient que no ho baixaria tot i que em caldria posar el peu a terra algunes vegades. Tot i així he tingut alguna revolcada, però bé! Aquest any era el Campionat de Catalunya i no m’esperava tornar a guanyar aquí", explicava Xinxó després del seu triomf (Vídeo declaracions), resumint perfectament el sentir general sobre una prova organitzada un any més pel club Sendicat del Pedal.

Tots els guanyadors:

  • Ismael Ventura (ESMtb.com), campió elit
  • Ada Xinxó (Trideporte-Tracks Ibiza), campiona elit
  • Sergio Gutiérrez (Biking Point), campió sub23
  • Albert Roca (Sendicat del Pedal), campió màster 30
  • Melcior Faja (PC Navarcles-Mundibike), campió màster 40
  • Genís López (Fesbici 3.0), campió màster 50
  • Xavier Ferrer (Radikalbikes), campió e-bikes
  • Consulta totes les classificacions en el següent enllaç.