Neix el projecte Elevated Bike Park a Ripoll

14/03/2020
Federació

Neix el projecte Elevated Bike Park a Ripoll

Elevated MTB presenta el primer Mountain Bike Resort amb telecadira a Europa, que estarà obert tot l’any i signa un acord amb la Federació Catalana de Ciclisme per a la promoció local i internacional de la bicicleta de muntanya (BTT) .

Situat a menys d'1h30 en cotxe de l'aeroport de Barcelona, a Ripoll, aquest projecte altament ambiciós crearà una nova destinació turística a Catalunya per a clients de l'Europa occidental i d'arreu. Elevated Mountain Bike Park serà un complex completament dedicat al ciclisme de muntanya i obert tot l'any.

Amb més de 6.800.000 de practicants a tot Europa occidental, la bicicleta de muntanya és una de les activitats esportives més populars de tots els segments de la societat. Durant l'estiu, més d’un centenar d’estacions d’esquí es converteixen en “Bike Parks” als Alps, als Pirineus i a totes les altres serralades europees, per satisfer la demanda creixent de fer BTT. Aquests parcs són visitats per practicants de tots els nivells, i milions de forfaits es venen durant la temporada d’estiu. Com a resultat, diversos estils com "Downhill”, “Enduro” i “All-Mountain" s'han expandit de forma important i han contribuït indubtablement a l'augment de vendes d'aquest tipus de bicicletes de muntanya a Europa.

Als Pirineus només un nombre molt petit d’estacions d'esquí es converteixen durant l’estiu en Bike Parks, i aquestes estan dedicades quasi exclusivament a ciclistes amb gran capacitats tècniques, el que fa molt difícil per a la majoria practicants del BTT gaudir de la ”experiència Bike Park” en aquesta serralada.

Finalment, durant l’hivern, tots els Bike Parks amb telecadira d’Europa occidental estan tancats ja que es dediquen a l'esquí, deixant als practicants  BTT sense una ubicació adequada per gaudir del seu esport preferit. Això es malgrat el fet que el  nombre de practicants BTT a Europa gairebé duplica el nombre de practicants de tots els esports de neu combinats, i a contrari de la creença popular, el percentatge de persones que practiquen a la vegada el BTT com l’esquí alpí (o snow) de manera regular és relativament reduït. 

Per satisfer aquesta demanda important, Elevated MTB va decidir llançar un nou “Bike Resort” a la zona del Prepirineu, i ha finalment seleccionat la ciutat de Ripoll. El complex comptarà amb un nou telecadira, una estació base multi-serveis, i corriols per a tots els nivells d’habilitats i estils BTT, tant per pilots qualificats que busquen les grans emocions com per a famílies que busquen una gran experiència a l’aire lliure.

En col·laboració amb la Federació Catalana de Ciclisme, el nou Bike Resort acollirà escoles de BTT per tots el nivells i edats, centres de tecnificació per professionals i esdeveniments tant populars com de competició a nivell internacional.

Situat en una muntanya on no neva mai, el complex estarà obert durant tot l'any amb un desnivell de 400m, paisatges impressionants i infinites possibilitats de corriols. Estem convençuts que aquest complex es convertirà en el nou referent a Europa occidental per a la pràctica del BTT a l’hivern, atreient un turisme d’alta qualitat a tota la regió. 

Més informació