Novetats 2021: Dilluns dia 21, reunió telemàtica amb els clubs

18/12/2020
Federació

Novetats 2021: Dilluns dia 21, reunió telemàtica amb els clubs

Com a cada inici de temporada, la Federació Catalana de Ciclisme fa arribar el comunicat amb les novetats que afecten a aquest 2021.

La principal novetat en l'àmbit de les llicències federatives és que desapareix el format físic, tal i com estava establert fins ara, i només hi haurà llicències en format digital. Amb aquesta acció s’han hagut de fer unes correccions a la nostra plataforma per adaptar-la a les mesures que ens demanava la RFEC, i així poder començar la tramitació de llicències. Aquestes modificacions ens estan portant més temps del que teníem previst, però no volem iniciar la temporada sense tenir la seguretat que tot funcioni correctament.

És per això que esperem que la propera setmana (la del 21 al 27 de desembre) puguem iniciar la temporada amb totes les garanties de funcionament.

Seguint amb aquesta línia, una de les novetats que més implica als clubs és la duplicitat dels correus electrònics en els federats que vulguin treure’s llicència UCI. És per això que aquest 2021, cada persona ha de tenir un e-mail únic, ja que haurà de registrar-se a la Zona Privada de la RFEC per tal de poder visualitzar la seva llicència. Tot aquest procés es podrà fer a través de la Aplicatiu Mòbil (APP) de la Federació Catalana de Ciclisme.

En un moment de pandèmia com el que estem vivint, la incertesa a l'hora de poder realitzar els nostres plans té la mateixa magnitud que el “mal endèmic” que està fent el coronavirus en la nostra manera de viure. Per aquesta raó, les autoritats de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) demanen, per tal de minimitzar contagis, tota una sèrie de protocols. Com a exemple, us deixem els Protocols aprovats per aquest organisme (i per tant, considerats com a valor referent) que, ara com ara, són d’obligat compliment en tots els nostres esdeveniments

En conseqüència, en la documentació que es presenti per la celebració de les diferents proves, tant als respectius Ajuntaments com al Servei Català de Trànsit, si s’escau, l’organitzador ha de generar el Protocol Covid de l’esdeveniment, què s’ha d’ajustar al Federatiu. Aquest Protocol, en cas de prova a Servei Català de Trànsit, serà certificat per la Federació.

Per l’edició de 2021, aquells clubs que tinguin algun deute amb la FCC quedaran bloquejats en l’accés a l'activitat esportiva federada, la qual cosa es tradueix en la no renovació de la qüota de club fins que es liquidi el deute. Sense la qüota de club abonada no hi ha accès a la tramitació de llicències federatives per la temporada 2021. Pel que fa als esdeveniments, tot i que l’accés a web ciclisme.cat/user no està “restringit”, esl esdeveniments d'organitzadors amb deutes no quedaran publicats, encara que hagin estat pagats els avals, ja sigui amb l’edició de 2020 fallida o via web.

El criteri seguit per publicar les proves ha estat per compensació de l’aval de PreTaxa pagat el 2020 d’una prova que va anul·lar-se. Per tant, per la resta de proves presentades que no van abonar aquest aval durant el 2020 o que són noves de la temporada 2021, queda obert el període de pagament dels 75€ en concepte d’aval de la taxa federativa. Tan bon punt s’hagi fet efectiu l'aval via ciclisme.cat/user (amb les claus de pas del club), la prova passarà a estar "Publicada no verificada" (a l’espera de la documentació definitiva). Recordem que les proves que sol·liciten autorització al Servei Català de Trànsit han de presentar la documentació a les respectives Delegacions Territorials de referència amb un termini de 60 dies abans de la data de celebració.

La generació dels diferents campionats requereix la publicació de totes les curses que el conformen. Per tant, agrairem l’abonament d’aquest aval abans de l’1 de gener de 2021. Els nostres ciclistes, tècnics, àrbitres i equips demanen veure aquest calendari. Volem fer esment que, a partir de l’1 de gener, el valor de l’aval de Taxa Federativa de les proves presentades serà l'import total d’aquesta taxa per a la seva publicació en el calendari de la FCC.

Per parlar de tot plegat, us convoquem a una reunió telemàtica dilluns 21 de desembre 2020, a les 19h:

Tema: REUNIÓ INFORMATIVA NOVETATS 2021 FCC