Catorze medalles catalanes als campionats d'Espanya de ciclisme adaptat

30/05/2018
Paraciclisme

Catorze medalles catalanes als campionats d'Espanya de ciclisme adaptat

El darrere cap de setmana es van celebrar a la localitat de Villadiego (Burgos) els campionats d'Espanya de ciclisme adaptat, amb tres jornades que van començar divendres amb la victòria de la selecció catalana en la prova de relleus handbike, amb un equip format per Martín Berchesi, Israel Rider i Sergio Garrote. Un bon inici de competició amb un títol ja aconseguit els últims anys que va suposar el punt de sortida de tres grans dies per la delegació catalana, que va tornar amb catorze medalles i sis títols.

El segon dia de competició va ser el torn de les proves contrarellotge, en què els tres protagonistes de la prova de relleus van aconseguir medalles en les reves respectives categories: Garrote i Rider van ser els vencedors en les categories MH2 i MH3, respectivament, mentre que Berchesi aconseguia la medalla de plata en MH4. Els dos primers títols els van poder repetir l'endemà a la prova en línia, mentre Berchesi no podia acabar la prova.

Qui va tenir un gran repte va ser Juanjo Méndez, en el seu particular duel amb al recentment campió del món de ciclisme en pista Ricardo Ten, en MC1. Méndez va aconseguir la victòria a la prova de crono, mentre que sumava la plata diumenge a la ruta. En la resta de proves de bicicleta, Jaume Morales aconseguia la plata en categoria MC3, resultat que repetiria també en línia, mentre que Israel González aconseguia la plata de la crono i el bronze en la prova de ruta en categoria MC4.

També es va viure un bonic duel en les proves del ràndim, en què la parella formada per Ignasi Àvila i Joan Font van aconseguir dues medalles de plata, només superats pel tàndem format per Adolfo Bellido i Noel Martín.

Fotografia: RFEC