La selecció catalana torna de Galapagar amb 12 medalles

12/01/2020
Paraciclisme

La selecció catalana torna de Galapagar amb 12 medalles

La selecció catalana de ciclisme adaptat ha completat una actuació notable als estatals de pista celebrats a Galapagar durant tot el cap de setmana, aconseguint un total de 12 medalles. El combinat català, desplaçat amb 9 integrants al velòdrom madrileny, ha acabat tercera en el medaller per equips, només darrera de l'equip Hyundai Coro Car Dsteel i de la Selecció de Madrid. 

En la jornada de dissabte, el tàndem format per Ignasi Ávila i Joan Font es va endur la medalla d'or en la persecució, amb un notable temps de 4’24”764. D'altra banda, en les competicions individuals Juanjo Méndez aconseguia una meritòria plata en persecució C1 superat només pel campió del món Ricardo Ten, mentre que Xavi Caballol era també plata en la persecució C2 essent superat també per un gran especialista com Maurice Eckhard.

La jornada de diumenge ha deparat dues medalles en velocitat pels tàndems, amb or per uns prolífics Ávila-Font, i bronze per Eduardo Ester-David Juan. D'altra banda, en la prova del quilòmetre s'han aconseguit un total de 5 medalles: or de nou pel tàndem Ávila-Font en categoria masculina, demostrant estar ben preparats pels Campionats del Món que s'esperen pel proper mes, or també en categoria C3 per Clàudia Grau, plata en categoria C1 per Juanjo Méndez, plata en C4 per Israel González, i bronze en C2 per Xavier Caballol. Finalment, en la prova d'escratx Juanjo Méndez (C1) i Xavi Caballol (C2) aconseguien dues plates, les seves terceres medalles dels campionats. 

A destacar també la plata del tàndem del club Tot Net-Terrassa format per Josefa Benitez i Fina Casas en el quilòmetre femení.