Quinze medalles per la selecció catalana de paraciclisme al Campionat d'Espanya de pista

08/03/2021
Paraciclisme

Quinze medalles per la selecció catalana de paraciclisme al Campionat d'Espanya de pista

El velòdrom madrileny de Galapagar ha estat aquest cap de setmana la seu del Campionat d’Espanya de paraciclisme en pista 2021, on la selecció catalana ha tornat amb un botí de quinze medalles. 

El tàndem olímpic d’Ignasi Àvila i Joan Font començava la competició amb una medalla de bronze a la prova de persecucio, que coronava a la nova parella formada per Adolfo Bellido i Eloy Teruel. Diumenge es van poder treure l’espina aconseguint la victòria a la prova de velocitat i la plata a la prova del quilòmetre, a tan sols tres dècimes d’uns guanyadors amb els que s’espera igualtat durant la temporada.

També el tàndem format per Melisa Gómiz i Pepi Benítez va tenir una important presència, sumant la medalla de plata en les tres proves participants (persecució, velocitat i quilòmetre) darrere el tàndem murcià format per Kuki López i Irene Méndez, al qual es van quedar a tan sols cinc centèsimes en la velocitat. Els dos tàndems de Catalunya també participaven dissabte a la velocitat per equips, on s’enduien la medalla de plata.

En les categories de bicicletes, Claudia Grau tornava a endur-se els ors en la categoria WC3, tant en la prova de persecució del dissabte com en els 500m. Per la seva banda, Juanjo Méndez es feia amb les medalles de plata persecució en categoria MC1 (persecució i quilòmetre) darrere el campió del món Ricardo Ten, mateixes proves en què Xavier Caballol sumava dos bronzes en MC2, en una categoria que també compta amb el campió del món Maurice Eckhard. El medaller el completava Israel González en categoria MC4, plata en el quilòmetre i bronze en la persecució.

Fotografia: RFEC