Set medalles per la selecció catalana als estatals de paraciclisme

08/11/2020
Paraciclisme

Set medalles per la selecció catalana als estatals de paraciclisme

La selecció catalana de paraciclisme desplaçada a Cartagena per la disputa dels Campionats d'Espanya torna de terres murcianes amb set medalles, tot i desplaçar-se amb una selecció amb baixes respecte les convocatòries habituals, degut a la situació sanitària i la pandèmia del Covid19.

Divendres el Team Relay aconseguia el seu sisè títol estatal consecutiu amb l'equip format pels handbikers Sergio Garrote, Israel Rider i Isaac Mateos, una fita històrica. Cada handbiker havia de fer tres relleus de tres voltes, i el trio català va imposar el seu ritme de principi a final per reeditar el títol nacional.

Dissabte era el torn per les proves en línia. En categoria MH2 Sergio Garrote feia valer la seva condició de favorit i s'emportava la victòria amb solvència, mentre que en categroia MH3 Israel Rider finalitzava segon per darrera de Luis García-Marquina, mentre que el també seleccionat Isaac Mateos acabava 5è. Entre els tàndems, Ignasi Ávila i Joan Font van lluitar fins a l'últim metre la medalla d'or, però se'ls va escapar per molt poquet davant del tàndem Bellido-Martín i es van haver de conformar amb la plata.

El diumenge es tancaven els campionats amb les proves CRI, on Sergio Garrote completava la trilogia de campionats d'Espanya en un cap de setmana perfecte imposant-se amb superioritat en categoria MH2. En categoria MH3 Israel Rider repetia la medalla de plata aconseguida en ruta, i es quedava a només 38" de l'or, mentre que Isaac Mateos finalitzava 7è. Entre els tàndems Àvila i Font tornaven a pujar al 2º esglaó del podi.

El tècnic Pere Garcia, que encapçalava puntualment la selecció catalana per l'absència justificada del seleccionador Bernat Moreno pels temes derivats de la pandèmia, comentava que "tot i portar una selecció menys nombrosa de l'habitual, i tot i la situació i el context derivats del Covid19, estem satisfets dels resultats i el balanç és positiu tenint en compte totes les circumstàncies", al mateix temps que agraia la tasca "del seleccionador Bernat Moreno, del mecànic Jordi Fernández i de tots els ciclistes desplaçats, que han fet un cap de setmana molt bo i amb una convivència excel·lent".

D'altra banda, el gran protagonista de la selecció catalana en aquests campionats Sergio Garrote, mostrava la seva "satisfacció per acabar amb tres ors una temporada atípica i difícil. És un èxit, i també estic molt satisfet amb els temps, tot i el context de la temporada". A més no ha volgut deixar passar la ocasió per posar en valor "la gran tasca del meu entrenador Jesús Ruiz, però també del Comité Paralímpic, de la Federació Catalana de Ciclisme, i sobretot del tècnic Pere Garcia i del mecànic Jordi Fernández que ens ho han posat molt fàcil, sense oblidar-me de tots els meus companys amb els que hem viscut un cap de setmana formidable, i a més hem obtingut molt bons resultats".

[Foto crèdits: RFEC]