Cinc medalles catalanes, dues d'or, en els estatals de pista cadet i júnior

21/04/2019
Pista

Cinc medalles catalanes, dues d'or, en els estatals de pista cadet i júnior

Els dies de Setmana Santa entre el 19 i el 21 d'abril han servit per celebrar el Campionat d’Espanya de ciclisme en pista per les categories cadet i júnior disputat a Tafalla (Navarra), on la selecció catalana, que s'hi ha desplaçat amb un total de 18 ciclistes, ha acabat sisena en el medaller després d'aconseguir un total de cinc medalles, dues d'elles d'or. Els títols estatals arribaven de la mà de l'equip de persecució per equips cadet i per part de Pau Torrent a la prova d'escratx júnior, mentre que Marcel Pallarès era plata a la puntuació cadet i els equips de persecució júnior i velocitat cadet masculí aconseguien les medalles de bronze.

JORNADA DE DIVENDRES
La competició començava de la millor manera divendres, tancant la jornada inaugural que va servir per la disputa de les proves de persecució individual i escratx, amb el títol d’escratx júnior de Pau Torrent. El garrotxí, becat per la FCC al CTE Ripoll, va destacar-se a nou de les quaranta voltes del recorregut per acabar destacat, amb David Miguel 8è. En els escratx cadets, Júlia Borràs i Lucía García eren 16a i 17a, mentre que David Peñaranda 9è i Marcel Pallarès 12è participaven a la prova masculina.

En la persecució, una Lucía García molt regular durant els tres dies de competició marcava el quart millor temps en categoria cadet (Júlia Borràs 12a), i cedia el bronze en l'enfrontament davant la balear Ainhoa Moreno. En la mateixa posició acel recentment vencedor de la Copa Manrubia, Axier Casado, que cedia el bronze amb el lleonès Antonio González, amb Martí Hidalgo 9è. En la persecució júnior, Carolina Miranda va signar el 7è millor temps, amb Judith Pradas 15a. En categoria masculina, el 7è millor temps era per David Miguel, mentre que Pau Torrent era 14è.

Dues medalles de xocolata que es sumaven a l’escratx júnior femení, en què Carolina Miranda era 4a, Nerea Bastida 15a i Judith Pradas 16a, mentre que Nerea Bastida es classificava per la final B de velocitat després d’enfrontar-se a les semifinals a la madrilenya Eva Anguela, millor velocista de la Copa d’Espanya amb uns temps espectaculars.

JORNADA DE DISSABTE
Una segona medalla per la selecció catalana arribava a la jornada de dissabte, amb la plata de Marcel Pallarès en la prova de puntuació cadet, en què Axier Casado era 7è, amb Lucía García, 9a i Júlia Borràs, 14a, a la prova femenina. A banda, es disputaven les classificatòries de totes les proves per equips, en què tots els combinats catalans passaven a les lluites per les medalles a les finals a excepció de la persecució per equips cadet femenina (Marina Alsina, Júlia Borràs, Lucía García, Marta Vilanova), 5è millor temps, i en velocitat per equips, amb el 6è millor temps de Júlia Borràs i Marta Vilanova.

La majoria de medalles individuals de velocitat es jugaven en aquesta sessió de dissabte, certificant la 4a i 5a plaça, respectivament, de Nerea Bastida i Diana Pérez a la velocitat júnior, en què Bernat Tarrés acabava 8è. Entre els cadets, en velocitat individual, Marta Vilanova era 7a i Marina Alsina 14a, amb Àlex Lladonosa i David Peñaranda 8è i 11è a les proves masculines. Passant a les proves cronometrades, en 500m cadet, Martí Hidalgo signava 5è millor temps, Àlex Lladonosa era 10è, Marta Vilanova 13a i Marina Alsina 16a entre les fèmines, i en júnior, Bastida 8a i Pérez 9a, mentre que Josep Beneito era 11è i Bernat Tarrés 12è en el quilòmetre.

JORNADA DE DIUMENGE
Així doncs, era diumenge al matí quan es disputaven les finals de les proves per equips, en què Catalunya ha estat en la lluita per les medalles en gran part de les proves. Per sobre de tot hi destacava la medalla d’or en la persecució per equips cadet, amb un gran temps a la final de 3:32.668 que superava per gairebé cinc segons amb la selecció d’Euskadi, amb un equip format per Axier Casado, Martí Hidalgo, Marcel Pallarès i David Peñaranda

També s'aconseguia la medalla de bronze en la prova de persecució per equips júnior, amb un quartet format per Pau Torrent, Bernat Tarrés, David Miguel i Josep Beneito, signant un temps de 4:41.280 que hauria valgut per aconseguir la medalla de plata a la final. A la prova femenina, l’equip català (Nerea Bastida, Carolina Miranda, Diana Pérez i Judith Pradas) es va quedar amb la medalla de xocolata, sent doblada en la lluita pel bronze per la Comunitat Valenciana. També s'acabava amb la quarta plaça en la prova de velocitat per equips júnior femenina, amb l’equip català format per Carolina Miranda i Diana Pérez. En canvi, la cinquena medalla catalana dels campionat s'aconseguia a la prova cadet, signant la medalla de bronze de velocitat amb la tripleta confirmada per Axier Casado, Martí Hidalgo i Àlex Lladanosa.

Les proves individuals tancaven aquests intensos tres dies. En primer lloc, una altra gran actuació a la puntuació cadet donava la 5a posició a Lucía García, amb Marta Vilanova 12a i Marina Alsina 18a, mateixes posicions (Lladonosa 12è i Pallarès 18è) que la prova masculina. A la puntuació júnior, Judith Pradas acabava 12a i Carolina Miranda 13a, mentre que Josep Beneito 10è i Eloi Salas 18è participaven a la prova masculina. Per últim es disputava el keirin entre els júniors, amb Carolina Miranda 8a, Diana Pérez 9a, Nera Bastida 11a i Pau Torrent 11è entre els nois.