Compte enrere pel Trofeu Ciutat de Barcelona de pista, el 18 de setembre

13/08/2021
Federació

Compte enrere pel Trofeu Ciutat de Barcelona de pista, el 18 de setembre

La Federació Catalana de Ciclisme ultima ja els detalls de de la preparació de la 17ª edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-VIII Memorial Miquel Poblet, prova internacional de ciclisme en pista que es disputarà el proper dissabte 18 de setembre a les instal·lacions del Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona.

Un any més, la FCC aposta per la única prova de categoria UCI internacional CL2 de ciclisme en pista a nivell estatal amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i la Secretaria General de l'Esport, on es repartiran els premis tant en categoria masculina com femenina de les proves d'esprint, keirin, òmnium i madison, repartides en un programa que tindrà una sessió matinal de 9.30h a 13.30h i de 16h a 22.30h, aproximadament, quan es tancarà amb les cerimònies de premis.

Per la seva banda, durant l'aturada del migdia, se celebraran proves de categoria autonòmica per a les categories cadet i infantil, arrodonint així una jornada completa de ciclisme en pista des del més alt nivell fins a les categories de formació. I finalment a les 19h i just abans de la primera cerimònia protocol·lària, es farà un homenatge als Olimpics i Paralímpics catalans presents a Tokyo 2020.

L'esprint torna al programa d'una competició que el darrer 2020 va coincidir amb la celebració del Campionat de Catalunya en una jornada intensa que va tenir com a guanyadors de l'òmnium el posteriorment campió europeu, el portuguès Iúri Leitao, i de la olímpica noruega Anita Stenberg, mentre que els catalans Helena Casas i Gerard García demostraven ser els millors velocistes a les finals del keirin.

La pista del velòdrom ja estarà disponible per als participants per entrenaments oficials el divendres dia 17 entre 16h i 21h, mentre que la matinal del diumenge 19 de setembre també està reservada per possibles reprogramacions de proves en cas de condicions meteorològiques inverses.