Dos nous podis de Helena Casas a Itàlia tot i els problemes amb el transport aeri

06/08/2007
Pista

Dos nous podis de Helena Casas a Itàlia tot i els problemes amb el transport aeri

L'expedició catalana ja va intuir que la cosa no pintava gaire bé quan l'excessiva aglomeració en l'aeroport del Prat va endarrerir el ?checking? dels components de l'equip fins a cinc minuts abans de l'horari previst per a l'enlairament, desprès de dues hores i mitja de cues i desprès de sofrir diferents (fins quatre) canvis de mostrador.

El mal fer de la companyia aèria no podia tenir un altre resultat, i així va ser, i les tres maletes (de metre per metre i mig) amb les tres bicicletes i la resta de material específic (rodes lenticulars i de pals, pedals, etc.) no van embarcar en el vol que va conduir a l'equip cap a Nàpols. Però tampoc Iberia es va preocupar en absolut de solucionar el problema mes tard embarcat les maletes en els següents vols i, segons sembla, el material es va quedar en l'aeroport de Barcelona.

Així, Catalunya Team es va presentar en el velòdrom d'Oppido Lucano on l'organització va cedir tres bicicletes de l'escola local perquè, almenys, els tres ciclistes inscrits per a l'ocasió, Helena Casas, Itmar Esteban i Oriol Martínez, poguessin complir amb l'expedient de prendre la sortida.

Malgrat les dificultats, Helena va ser qui menys va patir l'obligat canvi de muntura i, per les mesures similars de la bicicleta prestada amb la seva i la cessió d'un joc de rodes de qualitat per part de la selecció de la República Txeca (Des d'aquí el nostre agraïment a ells, a l'organització i als bascos de Cespa-Eustrak que també van oferir la seva ajuda), la jove corredora de Vila-seca va aconseguir tornar a pujar-se en el podi del Giro d'Italia delle Piste, i per partida doble, acabant en tercera posició en els tornejos de velocitat i keirin, a més d'un meritori quart lloc en scratch.

Mentrestant, Oriol Martínez i Itmar Esteban, que fins i tot foren de competir amb sabatilles prestades per incompatibilitat amb els pedals disponibles, van haver de conformar-se amb poc mes que participar. El primer, Oriol, es va decidir que aprofites l'ocasió per a continuar amb el seu aprenentatge i malgrat les limitacions, i encara sense assumir riscos, va signar un excel·lent desè lloc final en el torneig de keirin demostrant la seva clara progressió. Per la seva banda, Itmar, el pitjor parat dels tres en el tallatxe de les bicicletes cedides, només va prendre part en els 200 metres de classificació per al torneig de velocitat. El seu cas va aconsellar no forçar la situació per a evitar la possibilitat d'una lesió.

Catalunya Team tanca amb aquest accidentat viatge el primer cicle de la temporada 2007/08 que es reprendrà els dies 20 i 21 d'octubre amb motiu de la participació de l'equip en els Campionats d'Europa absoluts de pista que tindran lloc en Alkmaar (Països Baixos). Dies abans, en data encara per determinar, Catalunya Team realitzarà  la seva presentació oficial de la temporada on s'espera anunciar diferents sorpreses.

 

Nota i fotografia del Catalunya Team