El 18è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-IX Memorial Miquel Poblet prepara el programa 2022

29/07/2022
Federació

El 18è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-IX Memorial Miquel Poblet prepara el programa 2022

Aquest 2022, la Federació Catalana de Ciclisme, organitza un any més una cita d'alt nivell de ciclisme en pista internacional amb el 18è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-IX Memorial Miquel Poblet, que es disputarà el cap de setmana dels pròxims 16 i 17 de setembre amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Secretaria General de l'Esport.

La prova, tota una referència dins el calendari estatal amb la categoria de classe 2 dins el calendari internacional de la Unió Ciclista Internacional, tindrà en el seu programa les proves d'esprint, keirin, òmnium i madison, que en aquesta ocasió s'encabirà a la nit de la primera jornada, que començarà a la tarda del divendres 16 amb el control de llicències i els entrenaments oficials a la pista del Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona, escenari un any més de la prova.

La programació començarà la tarda del divendres 16 de setembre amb les proves de madison, a les 20h amb la prova madison femenina, sobre una distància de 25 km (100 voltes), a les 21h a la prova madison masculina, sobre una distància de 45 km (160 voltes), i a les 22h les cerimònies protocolàries. En aquesta mateixa sessió de tarda, hi haurà competicions per a les categories infantil i aleví, que podran gaudir després dels millors especialistes del món.

Per la seva banda, el dissabte 17 de setembre està prevista doble sessió de matí i tarda, amb les proves del scratch, tempo race, eliminació i puntuació dins de l'òmnium, la prova de l'esprint que viurà les seves finals abans d'acabar la sessió matinal i el sempre espectacular keirin, les finals de les quals tancaran la programació a partir de les 20:20h. Com sempre, la matinal del diumenge 18 de setembre es reserva per la disputa de les proves que hagin hagut de ser reprogramades per condicions meteorològiques adverses.

La participació de la cursa és per invitació, i té les seves inscripcions obertes fins el pròxim 19 d'agost a través de secretaria@ciclisme.cat. Amb totes les peticions rebudes, es farà la selecció amb el següent criteri de prioritat: ciclistes amb punts UCI en el rànquing mundial, equips de federacions nacionals, equips UCI de pista, seleccions autonòmiques i equips nacionals.

En la darrera edició disputada el 2021, els catalans Helena Casas i Erik Martorell van demostrar el seu potencial guanyant les proves de velocitat (esprint i keirin) i l'òmnium de fons, respectivament, mentre que l'òmnium de fons femení se l'emportava la basca Tania Calvo i l'esprint i keirin masculí, el neozelandès Jordan Castle.