El Catalunya Track Team debutarà en la Copa del Món de pista

09/11/2006
Pista

El Catalunya Track Team debutarà en la Copa del Món de pista

L'equip català compte per a aquesta primera màniga de la lliga Mundial 2006-2007 amb quatre ciclistes: Débora Gàlvez, que disputarà les proves de fons femenines, i amb els velocistes Àngel Sixto, Antoni Josep Clua i Itmar Esteban. Al costat d'ells, també es desplaçaran fins al Dunc Gray Velodrome de Sydney, el tècnic Joan Medina, el massatgista Jordi Puyal i Carmelo Esteban (premsa).

El programa de competicions donara inici el divendres 17 a les 10:00 del matí i s'allargarà fins a les 22:30 de la nit (hora local) i Catalunya Team participarà en aquesta jornada inaugural en el torneig de Keirin amb Itmar Esteban, en el quilòmetre contra rellotje amb Toni Clua i en la puntuació femenina amb Débora Gàlvez.

Al dia següent, també en horari de matí i tarda, el parquet de 250 metres de longitud del velòdrom australià acollira les proves de persecució individual femenina amb el concurs de Gàlvez, mentre que Sixto i Esteban competiran en l'esprint individual.

Ja en la jornada de cloenda del diumenge, en horari només matinal, serà el torn per a la velocitat per equips on els catalans formaran amb el trio Clua, Esteban i Sixto. Débora, per la seva banda, participarà en el scratch.

La presència catalana a Sydney es completarà amb els gironins Carles Torrent i Antoni Miguel que, de la mateixa manera que a l'Europeu de Copenhague, formaran parella en el madison representant a la selecció espanyola. A més, sembla segur que Torrent prendrà part a la puntuació, mentre Miguel, acompanyat d'Asier Maeztu, David Muntaner i Guillermo Ferrer, integrarà el quartet de la persecució per equips. Per la seva banda, el grup de velocistes de l'espanyola estarà format en aquesta ocasió per Àlvaro Alonso i Salvador Melià, i un tercer home a decidir entre Hodei Mazkiaràn i Rubén Donet.

Al costat de Catalunya Team i la selecció espanyola, també participarà en aquesta primera prova de la Copa del Món d'Austràlia el nou equip basc de pista, Cespa-Eustrak, amb els fondistes Aitor Alonso, Unai Elorriaga i Leire Olaberría, completant així la participació més nombrosa de la història dels pistars estatals en una prova de la Copa del Món. Precisament, en una temporada que tindrà el seu colofó al mes de març amb la celebració del Campionat del Món en Palma de Mallorca.

 

Més informació: www.trackworldcup.cycling.org.au i www.catalunyateam.com