El títol òmnium d'Erik Martorell, premi gros d'un sòlid Campionat d'Espanya per la selecció catalana

24/05/2021
Pista

El títol òmnium d'Erik Martorell, premi gros d'un sòlid Campionat d'Espanya per la selecció catalana

La selecció catalana ha disputat aquest cap de setmana el Campionat d'Espanya d'òmnium i madison celebrat al Velòdrom de les Illes Balears, un escenari d'excepció per una expedició que lideraven Carles Torrent i Jaume Mas i que torna ha tornat ja a terres catalanes amb sis medalles de botí, amb el premi especial del títol absolut d'òmnium d'un Erik Martorell que segueix progressant en la seva creixent trajectòria de pista.

Martorell, en prou feines dies després d'aterrar de disputar la prova de Copa de les Nacions UCI a Hong Kong amb la selecció espanyola (on va sumar una medalla de plata a la prova de puntuació) va viure un bonic duel al dissabte amb Pau Llaneras. Després d'una sessió matinal molt regular (2n a la tempo race, 2n a l'eliminació), el català afrontava la decisiva prova de la puntuació a tan sols 2 punts del balear, que va poder remuntar amb una gran prova per endur-se una medalla d'or que confirma la gran progressió que ja va apuntar la temporada passada amb els seus títols estatals sub23. Pol Hervás (10è) i Pau Torrent (16è) completaven també aquesta participació en la categoria elit/sub23.

La disputa de l'òmnium (incloent-ne les proves d'escratx, tempo, eliminació i puntuació) també va resultar amb altres dues medalles per a la selecció catalana: en primer lloc, la plata júnior de Marcel Pallarès, que després de guanyar la tempo race matinal era 2n abans de la puntuació, on no va poder superar al balear Marc Terrassa. 5è absolut era David Peñaranda, que va fer una exhibició per endur-se en solitari la prova de l'escratx, 12è Axier Casado i 19è Joan Cadena.

L'altra medalla de plata també va ser en la categoria júnior, en aquest cas per a una Lucia Garcia a qui tan sols un últim esprint a la puntació la va apartar d'endur-se el títol estatal. Garcia ja esperava la medalla després d'una matinal en què s'havia imposat a la eliminació, mentre que la seva companya Estefanía Jiménez havia començat la jornada dominant amb les victòries a l'escratx i la tempo race, finalment sent 4ª a la general. Entre les elits, 5ª posició absoluta de Laura Rodríguez (segona sub23 darrere la madrilenya Eva Anguela) i 10ª d'Ester Rubio, mentre que entre els cadets es va veure la 7ª posició final de Marc Zafra, 9ª de Gerard Cano, 12ª d'Adrià Garmendia i 22ª de Lluc Plana i la 5ª per a Citlali Pareja entre les fèmines.

Tres pòdiums més a la madison
Molts dels noms del combinat català tornarien a ser protagonistes a la jornada de diumenge, en què es van disputar les proves de madison. La parella formada per Erik Martorell i Pol Hervás va aconseguir una meritòria medalla de plata a la prova masculina absoluta darrere l'experimentada parella basca d'Illart Zuazubiskar i Telmo Semperena. Les altres medalles eren el bronze aconseguit per Citlali Pareja i Julia Garcia a la prova cadet femenina i la plata de la parella formada per Axier Casado i Marcel Pallarès a la prova júnior masculina, que tancaven un gran cap de setmana per la selecció catalana a Mallorca.