El Trofeu Ciutat de Barcelona-Memorial Miquel Poblet es tancarà diumenge

18/09/2021
Federació

El Trofeu Ciutat de Barcelona-Memorial Miquel Poblet es tancarà diumenge

La 17ª edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-VIII Memorial Miquel Poblet que tenia previst disputar-se de forma completa durant aquest dissabte 18 de setembre viurà la seva resolució durant la matinal de diumenge, entre les 10h i les 14h, després que la pluja fes acte de presència just als últims compassos de la sessió matinal. Les quatre proves de l'òmnium (escratx, tempo race, eliminació i puntuació) la mànega final de la velocitat masculina i els keirins ompliran el programa de diumenge al Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet.

La jornada començava amb les classificatòries de les proves de velocitat, els 200m llançats, on els millors temps eren per l'alacantí Alejandro Martínez (10:237) i la irlandesa Orla Walsh (11:383). Aquests temps donava pas als emparellaments, que han dut a la final femenina a la catalana Helena Casas (Genesis Track Cycling) i a la mateixa Walsh. La olímpica vila-secana s'ha endut la victòria, sent la més ràpida a la primera mànega i veient una segona com la irlandesa perdia la mànega amb una aturada que no s'ha considerat avaria mecànica. Per la seva banda, la final masculina entre Alejandro Martínez i el neozelandès Jordan Castle s'haurà de resoldre demà després d'aparèixer la pluja després de la seva disputa.

Totes les proves de l'òmnium es disputaran diumenge malgrat haver-se celebrat unes primeres rondes d'escratx (guanyades per Iúri Leitão i la basca Tania Calvo) que no seran vàlides, ja que per normativa calen disputar-se totes juntes en un mateix dia. Les proves de madison no es podran disputar per falta de participació, tot i que es contempla la possibilitat de disputar la prova femenina si el temps permet encabir-ho dins l'horari.

Homenatge als olímpics catalans a Tòquio 2020
Per la seva banda, a la tarda s'ha viscut una emotiva ceremònia d'homenatge als ciclistes olímpics i paralímpics participants als Jocs de Tòquio 2020. Els handbikers Sergio Garrote (campió CRI i bronze en la prova en ruta en categoria H2) i Israel Rider, juntament amb el ciclista de muntanya Jofre Cullell i un Christian Venge (bronze CRI fent tàndem amb l'avilenc Noel Martín) que no ha pogut assistir han descobert les seves noves plaques commemoratives en el passadís d'accés a la pista del Velòdrom d'Horta, on hi figuren tots els ciclistes olímpics catalans de la història, i han pogut compartir la seva experiència olímpica.

El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, ha volgut destacar el reconeixement als quatre "en nom dels companys de Junta i la direcció tècnica de la FCC en un dia important per la família del ciclisme català. Ser olímpics és molt important per un esportista, la culminació de la feina de tota una trajectòria. Ser-hi ja és molt important. És un orgull tenir esportistes que ho han aconseguit, que per descomptat mereixen tot el nostre respecte i admiració. Volíem compartir les vostres alegries i fer-ho en nom de tota la família ciclista: un reconeixement modest per la gran tasca" de cada un d'ells, dels que s'espera que no sigui la seva última participació olímpica.