Helena Casas frega el podi amb la selecció catalana al Track Cycling Challenge de Grenchen

19/12/2022
Federació

La selecció catalana de pista ha viscut aquesta darrera setmana una important experiència internacional en el Track Cycling Challenge, prova de categoria internacional UCI CL1 disputada al Velòdrom Tissot de Grenchen (Suïssa) els darrers dies 16 i 17 de desembre. L'equip català va fer l'aposta de viatjar liderada per l'experimentada velocista Helena Casas, que acompanyava a tres júniors residents en els diferents centres de tecnificació de la FCC que vivien la seva primera experiència en proves internacionals: Roger Pareta, Ivan Viladrich i Marc Zafra, acompanyats pels tècnics Itmar Esteban i Carles Torres.

Finalment, Helena Casas va fregar el podi un nou podi internacional a la prova del keirin. En la jornada de divendres, la olímpica vila-secana aconseguia la 8ª posició a la prova de velocitat, en què va arribar fins als enfrontaments de quarts de final. Per la seva banda, a la jornada de dissabte, Casas va fer valdre la seva experiència en el keirin amb una 4ª posició final, arribant a la final on el podi l'aconseguien les poloneses Paulina Petri i Nikola Sibiak i la canadenca Jackie Boyle.

En el cas dels júniors, divendres començaven les quatre proves de fons que conformaven l'òmnium disputant l'eliminació (amb Ivan Viladrich 6è, Roger Pareta 8è i Marc Zafra, 13è), la puntuació (Marc Zafra era 9è, mentre que Pareta i Viladrich eren 16è i 17è) i l'scratch (Roger Pareta va liderar amb la 7ª posició, Viladrich 8è i Pareta, 12è). Dissabte completaven la competició amb la prova reina, la puntuació, sumant uns resultats després de quatre proves que feien que Viladrich acabés 7è final a la classificació de l'òmnium, que va ser dominada pels polonesos Konrad Waliniak i David Latkowski i l'ucraïnès Heorhii Chyzhykov, seguit de Marc Zafra que era 9è i Roger Pareta, 11è.

Una molt valuosa experiència internacional en pista per als júniors catalans, residents als Centres de Tecnificació de Ripoll i Esplugues aquest curs 2022/23, que han pogut competir en un dels velòdroms més reconeguts d'Europa viatjant amb la selecció catalana.

Fotografia: Schiller Photo / Tissot Velodrome Grenchen