La Lliga Catalana de Pista viu la 4a prova de l’hivern a Tortosa

17/02/2024
Pista

La Lliga Catalana de Pista viu la 4a prova de l’hivern a Tortosa

El Velòdrom de Tortosa (Baix Ebre) ha estat escenari, aquest dissabte 17 de febrer, d’una nova jornada de competició de la Lliga Catalana de Pista, que ha reunit totes les categories a partir d’alevins i ha comptat amb gairebé una cinquantena de participants sota l’organització de la Penya Ciclista Baix Ebre. La jornada tenia un programa amb proves d’eliminació, tempo i puntuació per a la majoria de categories.

Matvei Tokarev, de l’equip organitzador Penya Ciclista Baix Ebre, ha estat el dominador de la categoria open masculina guanyant les proves d’eliminació i puntuació i quedant segon al tempo. També ha mostrat un gran nivell Yaroslav Prosandeev, guanyador del tempo i segon a la puntuació, però un mal resultat a l’eliminació inicial li ha impedit lluitar la victòria global. El podi de l’òmnium masculí l’han completat, doncs, Hugo Vicente (Tot Net – Terrassa Ciclisme) i el líder de la Lliga Catalana Ferran Marcè (Purito-Tadesan-Nuria).

En categoria femenina, Ainara Inarejos (Universitat Politècnica de València) ha tornat a la competició catalana guanyant l’òmnium una setmana després de representar la selecció als Campionats d’Espanya d’Òmnium i Madison. Ho ha fet sent la millor fèmina a les proves de tempo i puntuació, mentre que en l’eliminació ha estat superada per una Mar Piñol (Penya Ciclista Baix Ebre) que ha estat segona a l’òmnium. El podi femení l’ha tancat la cadet Noa Moreno (Penya Ciclista Baix Ebre).

Per la seva banda, les proves cadet han deixat una lluita ajustada entre Lucas Strahodinsky (Purito-Tadesan-Nuria), guanyador de l’eliminació i la puntuació, i Hugo Marrase (Penya Ciclista Baix Ebre), guanyador del tempo, però el vencedor de l’òmnium ha estat Strahodisnky, que també va participar la setmana passada al campionat estatal.

La prova disputada a Tortosa suposava el retorn de la Lliga Catalana de Pista després de tres setmanes sense competició als velòdroms catalans i és la penúltima prova del calendari d’hivern, que es tancarà el dissabte 24 de febrer al Velòdrom d’Horta – Miquel Poblet (Barcelona). El cap de setmana del 23 al 25 de febrer també es disputarà, al Velòdrom Tasio Greciano de Galapagar (Madrid), el Campionat d’Espanya de Pista per a les categories elit, sub 23 i paraciclisme.

Lliga Catalana de Pista a Tortosa:

  • Òmnium open: Matvei Tokarev (Penya Ciclista Baix Ebe) i Ainara Inarejos (Universitat Politècnica de València)
  • Òmnium cadet: Lucas Strahodinsky (Purito-Tadesan-Núria)
  • Òmnium infantil: Héctor González (Escola Ataraxia) i Berta Benisa (Escola Ataraxia)
  • Òmnium aleví: Biel Cid (Penya Cicllista Baix Ebre) i Lucía Ortega (Escola de Ciclisme Mont-roig)
  • Classificacions completes

Foto: @vgraufe