La Lliga d'Hivern de pista viu una gran matinal a Horta

17/03/2019
Pista

La Lliga d'Hivern de pista viu una gran matinal a Horta

La Lliga Catalana d'Hivern de ciclisme en pista va viure la seva tercera cita de la temporada al Velòdrom d'Horta-Miquel Poblet, amb una gran matinal que va comptar amb 91 inscrits, 39 d'ells en categories de promoció alevins i infantils.

En la tempo race, Ricard Martín (Barcelona Pista) s'imposava al campió d'Espanya de velocitat per equips Itmar Esteban (Genesis) i a Pau Vilanova (Tot net-Terrassa), mentre que Maria Banlles (Catema.cat) guanyava la prova femenina davant les seves companyes d'equip Laura Rodríguez i Carolina Miranda (amb Lucía García, del Top Conserge-Costa Brava, destacada 4a i millor cadet) i Martí Hidalgo triomfava a la prova cadet masculina.

També hi va destacar l'espectacle d'una americana on es van imposar amb bona distància els sub23 Eric Catalán i Ricard Martín (Bcn Pista), mentre que Maria Banlles i Laura Rodríguez (Catema.cat) eren les primeres fèmines en la prova compartida amb els cadets, on guanyava la parella de Tot net-Terrassa formada per Axier Casado i Martí Hidalgo.

Els mateixos Casado i Hidalgo eren els dos primers classificats cadet en el keirin, en què tancava el podi el francès Corentin Faure (Dordogne Sur Cycliste). L'open masculí se l'emportava el també francès Timmy Gillon, seguit de Gorka Urtizberea (Augar) i Eric Catalán (Barcelona Pista). Entre les fèmines, la guanyadora elit/sub23 era Laura Rodríguez (Catema.cat), la seva companya d'equip Carolina Miranda la millor júnior i Lucía García (Top Conserge-Costa Brava), la millor cadet.

En els òmniums de les categories de promoció, triomf infantil de Lluc Plana (Noel-Tadesan), el més ràpid tant en el handicap com en la puntuació, mentre que Raquel Erdoclain (El Caserio-Valsay) era la millor fèmina. Els millors alevins eren Joel Munté (Penya Ciclista Mont-roig) i Aixa Catalán (Bcn Pista), els dos primers del còmput global entre les proves de longest lap, handicap i escratx.

Per últim, cal destacar també l'òmnium en tàndem, dominat per la parella formada per Eduardo Ester i David Juan (Omnium Club Ciclista-ONCE) en imposar-se tant en el quilòmetre com en la persecució.

Fotografia: Ismael Carrete