La presentació del Trofeu Ciutat de Barcelona se celebrarà el proper 10 de setembre

06/09/2019
Federació

La presentació del Trofeu Ciutat de Barcelona se celebrarà el proper 10 de setembre

El proper dimarts dia 10 de setembre a les 12h se celebrarà la roda de premsa de presentació del 15è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – VI Memorial Miquel Poblet, prova internacional de ciclisme en pista que organitza la Federació Catalana de Ciclisme en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. L’acte es realitzarà a la sala Narcís Masferrer del Velòdrom Municipal d’Horta Miquel Poblet (Passeig Vall d’Hebron, 185).

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, que té la seva data de celebració el mateix dissabte 14 de setembre, és la única prova de categoria internacional UCI que se celebra en tot l’estat espanyol, fet que garantirà la participació dels més destacats especialistes catalans, encapçalats per la velocista olímpica Helena Casas, a nivell estatal i també del panorama mundial, en una participació que té ja garantida la presència de ciclistes d’una quinzena de nacionalitats.

En la roda de premsa hi seran presents el velocista olímpic Juan Peralta, múltiple campió d’Espanya i actualment resident al CAR de Sant Cugat, i la vigent campiona de Catalunya de fons Laura Rodríguez, a més del president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, i d’autoritats de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

LA COMPETICIÓ

En el programa de competició hi han previstes les proves de velocitat, keirin, omnium i madison. La pista estarà oberta ja divendres per entrenaments oficials, jornada també en què es faran les comprovacions de llicències i reunions prèvies. Tota la competició està prevista en un programa de dues sessions: una matinal (de 9:30h a 14:00h) i una altra de tarda (de 17h a 22:30h), mentre que la matinal del diumenge 15 es reserva en cas que hagin quedat proves pendents a causa de les condicions meteorològiques.

El velòdrom barceloní, la pista que va acollir les competicions de ciclisme en pista dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, viurà l'espectacle del ciclisme en pista a nivell internacional amb una participació de prop d'una seixantena de ciclistes d'Irlanda, Gran Bretanya, França, Itàlia, Romania, Grècia, Algèria, Portugal, Argentina, Sud-àfrica, Xina i Barbados. Entre ells, referents propers com la velocista olímpica a Rio 2016, la vila-secana Helena Casas, acompanyada del seu equip Genesis i amb la presència de la seva companya de diploma olímpic per equips, la basca Tania Calvo, el campió mundial de madison i europeu en escratx, un vell conegut del Trofeu com el castellonenc Sebastián Mora, o un altre velocista olímpic com el navarrès Juan Peralta.

Entre altres grans noms del panorama internacional entre els participants es pot destacar el grec Christos Volikakis, doble campió europeu i líder del rànquing mundial d'escratx, el vigent medallista mundial de puntuació Mark Downey, les irlandesaes Lydia Boylan, vigent subcampiona mundial de puntuació, i Lydia Gurley, medallista europea de madison, així com la britànica Emily Kay, múltiple medallista europea, o la italiana Martina Fidanza, campiona mundal júnior d’escratx.